PLESNE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

PLESNE ŠKOLE U NOVOM SADU: Kompletan adresar i ponuda

Pogledajte adresar i opis novosadskih plesnih škola u kojima možete naučiti parovne plesove, kao što su standardni i latino plesovi, ali i salsa, baćata, kizomba, tango...


"QUEEN"

Plesna škola u kojoj se, kako naglašavaju, pleše srcem, a ne nogama i gde se polaznici uče društvenom, a ne takmičarskom plesu. Tradicija duga preko tri decenije, a u hotelu "Novi Sad" (u diskoteci) nalazi se već 27 godina.

Plesna škola "Queen" je jedna od najstarijih u gradu i predstavlja oazu za ljude koji ples doživljavaju kao način života, a ne kao takmičenje. Ovde su dobrodošle sve generacije, a atmosfera na časovima opisana je kao sjajna i opuštena. Uz standardne i latino plesove, "Kvinovci" uče i sirtaki, hasapiko, čardaš, sving, veseli tango, baćatango, irski ples... Postoje početni, srednji i napredni kurs, a organizuju se i časovi za mladence.

Redovno se organizuju plesne večeri, na kojima plesači iz ove, a li i drugih plesnih škola, mogu da se oprobaju na velikom podijumu i uživaju u ritmovima pažljivo odabranih plesnih numera.

Kontakt telefon: 060 63 61 746."ALLEGRO"

Plesni klub sa širokom ponudom tečajeva, smešten na Trgu Marije Trandafil 14, nudi kurseve klasičnih i latino plesova (All dances), ali i zasebne tečajeve salse, baćate, argentinskog tanga, kizombe i regetona i programa za devojke Dance like a Diva. Pored ovih tečajeva, možete odabrati i sportski ples za decu i odrasle, kao i individualne časove, kurs za mladence i program za kompanije.

Stručni tim plesnog centra čine vrhunski treneri sportskog plesa sa dugogodišnjim plesnim i trenerskim iskustvom.

Njihova ambicija je, kako kažu, da svima pruže kvalitetan način rekreacije i mogućnost bavljenja vrhunskim sportskim plesom, da šire plesnu kulturu i promoviše muziku i igru.

Plesni Centar "Allegro" organizuje jedan od najvećih salsa događaja u Srbiji i u regionu, internacionalni Salsa festivala pod nazivom "Cubanero Salsa Festival", koji okuplja najbolje kubanske salsa plesače na svetu.

Takođe, u okviru kluba organizuju se i brojne plesne radionice, dani otvorenih vrata, ali i plesne žurke namenjene svima.

Kontakt telefon: 063 37 00 72.


"FIESTA"

Plesnu školu u Geri Karolja 5 (Telep) odlikuje dugogodišnje iskustvo u radu, najnoviji svetski plesni program i kvalifikovani instruktori plesa.

Kroz zabavu i druženje ovde se uče standardni i latino plesovi, za sve generacije, a časovi su podeljeni po nivoima znanja. Plesu se ovde uče i najmlađi, kao i mladenci koji žele da oduševe svoje goste. Za one koji vole takmičarski karakter, na raspolaganju je i sportski ples.

"Fiesta" često organizuje i plesne večeri na različitim lokacijama u gradu, uglavnom u lepim restoranskim salama ili baštama, a brojna su i druženja po plesnim radionicama i festivalima.

Kontak telefoni: 021 630 2612 i 065 330 2612.


"RITMO LATINO"

Osnovna delatnost kluba u Vuka Karadžića 5 je sportski ples, odnosno latinoamerički i standardni plesovi sa nizom radionica koje pomažu takmičarima. U rekreativne kurseve spadaju plesni vrtić, tečaj klasičnih plesova za odrasle sa zastupljenih 15 plesova, ProAm internacionalni program, Prvi ples mladenaca, Orijentalni ples, Afro – kubanski plesovi sa Titom, kao i nekoliko fitnes programa.

Cilj kluba je afirmacija sportskog plesa u Srbiji, prepoznatog kao sporta od značaja za Republiku Srbiju od strane Olimpijskog komiteta Srbije, omasovljavanje i napredak u formiranju kvalitetnih takmičara nacionalnog i budućeg internacionalnog nivoa. Ciljna grupa su nam deca što mlađe dobi.

Kontakt telefon: 060 55 67 211.


"NEO DANCE"

Rekreativne grupe za odrasle i takmičarske grupe za decu postoje i u plesnoj školi "Neo dance", u Vuka Karadžića 2 a. Latino i standardni plesovi ovde se uče sa dobrom energijom, a pozitivne vibracije ne manjkaju.

Povremeno i ovaj plesni klub organizuje plesne večeri, a neke od njih su – pod maskama.

Kontakt telefon: 069 12 31 132.


"TOP DANCE"

Još jedan novosadski plesni klub sa dugim stažom nalazi se u Jevrejskoj 13. Instruktori imaju dugogodišnje iskustvo u podučavanju, a ovde možete pohađati više kurseva: grupu latino plesova (ča ča , rumba , samba ....) , grupu standardnih plesova (tango, valcer, fokstrot) , ali i salse, kizombe, baćate i argentinskog tanga. Takođe, po dogovoru se organizuje i ples za mladence.

Iz ovog kluba poručuju da dođete i naučite da se radujete užitku partnerstva kroz ples.

Kontakt telefon: 064 11 26 350.


"ANAKREONT"

U Šumadijskoj 6 nalazi se plesni centar prepoznatljiv po stvaranju pozitivnog ambijenta tokom časova, edukaciji, kao i dobroj zabavi.

Organizuju se početni i napredni tečajevi latino i standardnih plesova, a neretko i druženja u vidu plesnih večeri.

Kontakt telefoni: 064 292 13 71, 064 292 13 73 i 060 330 33 86.


"LALA"

U Majevičkoj 2 b nalazi se jedan od najstarijih plesnih klubova u Vojvodini, poznat po uspesima na plesnim takmičenjima godinama unazad.

Pored latinoameričkih i standardnih plesova, ovde se može naučiti i salsa, kao i ples za decu. Na raspolaganju su i privatni časovi za mladenački ples.

Kontakt telefon: 0641 50 13 02.


"TODO TANGO"

Prva škola tanga u Novom Sadu uspešno funkcioniše već 15 godina, a nalazi se u Petra Drapšina 35.

Svake godine u školi "Todo tango" postoji početna grupa, koja traje dva semestra, gde dolaze ljudi bez iskustva, a nakon toga već mogu da plešu milongu. Ko želi da se usavršava, može da nastavi u naprednoj grupi.

Pored toga, redovno organizuju i tango večeri u nekom od novosadskih lokala.

Održavaju i novogodišnji humanitarni tango bal u dvorcu Eđšeg, gde se pleše i prikupljaju slatkiši i knjige za ustanove koje brinu o bolesnoj ili nezbrinutoj deci, a više od decenije i novosadski Tango festival, na koji uvek dovode neki argentinski par koji drži radionice, di džejeve i prave noćne i dnevne žurke, a jedna od lokacija je tvrđava.

Kontakt telefon: 063 85 31 639.


"RITMOS DEL MUNDO"

"Ritmos Del Mundo" se bavi promocijom afro-kubanske kulture na prostoru Srbije, a i šire već više od 11 godina.

Svojim članovima obezbeđuje školu salse, son, bachate, chachacha, kizomba, afro-rumba, reggaeton, lady style.

Postoje već 15 godina, a časovi se održavaju u Petra Drapšina 35.

Redovno organizuju salsa žurke po lokalima u gradu, a često i razne vrste radionica.

Kontakt telefon: 060 40 46 037


"FAITH CONNECT"

U ovoj školi specijalizovanoj za baćatu i kizombu (odvojeni kursevi), a pripadnice nežnijeg pola mogu se podučiti i lejdi stajlu.

Iako se ovde igraju različiti stilovi, u gradu su ipak najpoznatiji po baćati senzual.

Instruktori održavaju baćata i kizomba radionice u zemlji i inostranstvu, a takođe i sami organizuju radionice sa stranim instruktorima. Redovno održavaju baćata/kizomba/salsa plesne večeri u nekim od gradskih lokala, a u oktobru ove godine u našem gradu upriličiće i prvi plesni festival baćate i kizombe Faith Connect - Serbian Dance Festival.

Posebno je atraktivno kada ova vesela ekipa pleše u saletli u Dunavskom parku, na tvrđavi ili na obali Dunava gde često podstaknu i slučajne prolaznike da se prepuste latino ritmu i zaigraju.

Časovi se održavaju u Vuka Karadžića 5, a kontakt telefon je 064 55 75 776.


"AKOKAN"

Škola kubanske salse "Akokan" nalazi se u Pozorištu mladih, u Ignjata Pavlasa. Od kurseva su na raspolaganju salsa i baćata.

Uz njihov kubansko – srpski tim instruktora zaplesaćete baš onako kako se to može videti na ulicama Havane. Tokom dugogodišnjeg usavršavanja, učili su od najboljih kubanskih plesača i instruktora, prošli su njihove licencirane programe obuke za instruktore i danas ponosno kažu da poseduju bogato znanje iz oblasti kojima se bave, što im omogućava da svojim polaznicima pruže najbolji i najaktuelniji sadržaj.

Sastavni deo plesa su svakako i žurke koje redovno organizuju u našem gradu. Muziku na svim žurkama pušta DJ Rey Cuba, jedan od instruktora, zadužen za dobar provod i pravu latino atmosferu.

Kontakt telefon: 063 58 15 48.

Oceni vest:
12
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan