PO DS: RTV iz godine u godinu u gubitku, a gledanost na istorijskom minimumu

PO DS: RTV iz godine u godinu u gubitku, a gledanost na istorijskom minimumu

Povodom lošeg poslovanja vojvođanskog javnog medijskog servisa oglasila se Informativna služba Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković, izjavio je danas da je Radio televizija Vojvodine (RTV) u prethodne četiri godine poslovala sa gubitkom od čak šest miliona evra.

Reč je o gubitku koji je poslovodstvo te javne medijske ustanove priznalo u svojim zvaničnim finansijskim izveštajima i koji je, budući da su prihodi svake godine bili približno isti, napravljen isključivo zbog stalnog povećanja rashoda. Istovremeno, gledanost javnog medijskog servisa je stalno opadala i sada je na istorijskom minimumu, sa udelom u gledanosti od svega 0,3% u prošlom mesecu.

Javnosti dostupni podaci o gledanosti RTV-a, ako ih prevedemo na ovaj naš 'običan' jezik, pokazuju da tu televiziju praktično niko više me gleda. Krivicu za to snose glavni urednik informativnog programa na srpskom jeziku i ostali koji kreiraju program, dok je za gubitke odgovorno poslovodstvo. Svi oni su zauzeli sadašnje pozicije posle promene Pokrajinske vlade 2016. godine, kada su Srpska napredna stranka i njene pristalice 'blickrig' metodom preuzele javni medijski servis Vojvodine. Radio televizija Vojvodine je, nažalost, samo još jedan primer šta se dešava za javnim resursima kada ih se dočepaju pripadnici i abonenti režima Aleksandra Vučića – naglasio je Novaković.

PO DS se zalaže za hitnu smenu poslovodstva i urednika Radio televizije Vojvodine, imenovanje stručnih i odgovornih ljudi na sva rukovodeća mesta u sistemu te javne medijske ustanove i racionalizaciju rashoda u cilju smanjenja gubitaka. Vojvođanske demokrate se takođe zalažu i za reafirmaciju zahteva i predloga pokreta "Podrži RTV" koji se pre pet godina suprotstavio otimanju pokrajinskog radija i televizije. RTV je imovina i pravo svih građana Vojvodine i sve demokratske partije, građanske i stručne organizacije u pokrajini ne mogu odustati od borbe za tu imovinu i pravo, ma koliko se sada činilo da je situacija u toj medijskoj kući nepopravljiva i beznadežna" – navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Nekad/sad

    pre 1072 dana i 20 sati

    Nekada sam bas voleo da gledam RTV ujutru pre posla, kao i posle podne kad dodjem kuci kako bih cuo sve novine vezane za Novi Sad. Poslednjih par godina kad gledam taj program proato ne verujem kako izgleda: kao da gledam deciji program, plasiraju se gluposti, nekakvi hvalospevi sta je uradjeno u gradu, unapred dogovoreni tekst gostiju, bez kritika, bez sopstvenog misljenja, jednostavno dosadno gledati i slusati.

    Oceni komentar:
    1
    17
  • Samo jedan gledalac

    pre 1072 dana i 18 sati

    Dok je bio direktor onaj mladi, beše li Bošković, zaboravih, pre nekih 15-tak godina, koji je doveo današnje lepuškaste urednice, poput one iz kulture, sada skrajnute, verovatno politički nepodobne, i kada su se najviše snimale putopisne emisije, gde je i on putovao i objašnjavao, e tada je RTV bila najbolje uređivana.
    Današnje prazne emisije, zastarelih urednica, retko viđenje lepih lica, osim par njih koje dobijaju termin jednom nedeljno u sportskoj emisiji ili kao vremenke... to nije put ka gledanosti.
    Zamotavanje sarmi, priče o vojvođanskim barama, noname pevači sa pokušajima pevanja...
    gospodo niti je to novinarstvo, niti je zanimljivo.
    Ako ne znate šta ćete, a ono bar kupujte putopisne emisije i jeftine BBC serije od pre 20-30 godina koje će uvek biti popularne kao takve.
    Hajdi-Ho! Pohvale ya Non stop, iako je sama po sebi za 3 zvezdice, i takva je bolja od Državnog posla. Njima nedostaje dobar scenario.
    Izgleda su sve televizije zaboravile, da TV služi za zabavu, zabavu i prvenstveno zabavu.
    Lepo je to, multinacionalno, ali gospodo - zabava zabava i zabava.
    Ne seda umorni radni čovek uveče, niti vas pali ujutro kako bi ga plašili kojekakvim naslovima i uzbuđivali.
    Što rade, jelte, "najgledanije" televizije.
    Čak je i pijačni barometar zanimljiviji od mnogih emisija.
    Filmski program je varijabilan, zavisno od urednika, ali i kao takav je bolji od mnogih
    privatnih "najgledanijih" televiyija kojima je cilj samo agresija, psiholo[ka tortura i satanizam. Evo, popraviše se sad malo za vikend sa Džejms Bondom.
    Trebao im je evergreen od pre 50 godina.... ej, 50 godina - da poprave gledanost.
    Što nam govori da danas Holivud snima smeće, rekao bih namerno.
    Petkazanju svaka čast, izuzeto je iz svega navedenog kao originalno delo uvek vredno gledanja.
    No, to je samo jednom nedeljno.
    A takvih emisija trebamo svakog dana.
    Ugledajte se i na Kanal 9 HD.
    Čak je i prenos 6-minutnih Youtube kanala zanimljiviji od nekih vaših dosadašnjih autorskih emisija.
    Iskreno Vaš gledalac.
    Više decenijski.

    Oceni komentar:
    2
    7
  • Mile

    pre 1072 dana i 18 sati

    Mogli su od nove zgrade na Miseluku da prave kovid / gradsku bolnicu.

    Oceni komentar:
    2
    10
  • Dijana

    pre 1072 dana i 11 sati

    Kako u gubitku? Otpustili toliko svojih radnika sa radnim stažom preko 6,10 itd. godina i to sve sa objašnjenjem da nema para za plate, a za "radnike" koji ne znaju ni na kojoj adresi je zgrada eto ima para, i onda je čudno što nema gledanosti, kad otpustiše vredne i profesionalne radnike.
    Treba da se ugasite jer ne služite nizašta,pošto ste dali otkaze radnicima koji su znali i radili svoj posao više nema ko da radi na povećanju gledanosti .
    Sramota za jedan javni servis koji svi mi građani plaćamo,a zauzvrat dobijemo ?????

    Oceni komentar:
    1
    4
  • Djoka

    pre 1071 dan i 16 sati

    Svaka nova vlast dovede svoju armadu i otera staru. Sve je veza i nepismene zene i svalerke istaknutih clanova bez dana radnog stazamogu da se uhlebe. Znanje nula. Samo kupljenadiploma na otplatu. Nista novo

    Oceni komentar:
    0
    2