Pobegao iz kućnog pritvora nakon što je presekao nanogicu

Pobegao iz kućnog pritvora nakon što je presekao nanogicu

Igor Petrović (37) koji je zajedno sa Nenadom Ćurčićem (34) u januaru 2017. godine u Novom Sadu na ulici prebio žandarma Borisa Jevrosimova (37) i njegovu suprugu Svetlanu (37), pobegao je iz kućnog pritvora tako što je kleštima presekao nanogicu.

Policija intenzivno traga za Petrovićem, za koga postoje indicije da planira da napusti Srbiju, piše Blic, a prenosi Radio 021.

Kako za beogradski list objašnjavaju u Višem sudu u Somboru, Petrović je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na pet godina zatvora zbog proizvodnje i prometa opojnih droga, a nakon izricanja presude, 25. decembra, izrečena mu je kazna kućnog pritvora uz primenu elektronskog nadzora. Budući da se on oglušio o mere suda, postupajući sudija je 28. januara ove godine doneo novo rešenje u kome je osuđenom ponovo određen pritvor, a nadležnima izdata naredba da raspišu poternicu.

Podsećamo, Igor Petrović i Nenad Ćurčić osuđeni su na dve godine zbog prebijanja žandarma i njegove supruge, zato što ovaj slučaj pred sudom nije tretiran kao pokušaj ubistva već kao nanonešenje teških povreda i napad na službeno lice. Osim što je pretučen, Jevrosimov je i ranjen iz pištolja.

Nakon napada, policijski sindikat u Novom Sadu je organizovao nekoliko protesta zbog malih kazni koje dobijaju napadači na policajce.

Kolege Borisa Jevrosimova sa kojima je razgovarao reporter Blica zaključuju da je Petrovićevo bekstvo samo dokaz da su bili u pravu kada su protestovali zbog kratke kazne na koju je osuđen zajedno sa Ćurčićem, prenosi 021.rs.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vladimir

  pre 961 dan i 17 sati

  Da , da ,da , a kada policija lomi onda nikom nista i kada ta ista policija sudi po svojoj volji onda opet nikom nista . SRAMOTA

  Oceni komentar:
  3
  2