Poboljšanje položaja Roma na teritoriji Novog Sada

Poboljšanje položaja Roma na teritoriji Novog Sada

Posebno je naglašen značaj socijalne inkluzije Roma u Novom Sadu kao jedno od najvažnijih pitanja u razvoju celokupnog društva.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članicom Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mirom Radenović i članom Gradskog veća za komunalne poslove Vladimirom Stojkovićem održao sastanak u Gradskoj kući sa predstavnicima romske nacionalne zajednice u Novom Sadu. Prisutni su bili predstavnica Udruženja žena "Romena" Ljilјana Mihajlović, pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, zatim Nenad Vladisavlјev iz Udruženja romskih studenata, kao i predstavnici Roma iz Velikog rita koji se bave sakuplјanjem sekundarnih sirovina.

U otvorenom dijalogu razmenjena su iskustava o životu, obrazovanju i radu romskih porodica, a posebno su obrađene teme vezane za položaj žena i dece. Date su odgovarajuće smernice za unapređenje njihovog položaja i potvrđena je kontinualna podrška Grada Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da su vrata Gradske kuće širom otvorena za sve i da će Grad u svakoj prilici podržati i pomoći unapređenje položaja romske nacionalne zajednice. Kao zajednički cilј je istaknuto pobolјšanje položaja Roma u svim sferama društvenog života, a formulisani su predlozi, smernice i sugestije koje će u narednom periodu dobiti konkretizaciju.

Posebno je apostrofiran značaj socijalne inkluzije Roma u Novom Sadu kao jedno od najvažnijih pitanja u razvoju celokupnog društva. Sagovornici su zaklјučili da bez saradnje institucija sistema sa pripadnicima nacionalnih manjina i zajednica koji žive i rade u gradu, nema napretka ni pobolјšanja njihovog položaja, a da će ubrzo uslediti novi sastanci i da će se nastaviti bliska saradnja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje raspored sahrana novi sad novosađani novosadsko porodilište gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad bebe isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode sahrane novi sad Ledena Šuma vremenska prognoza pošte srbije klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop JKP Vodovod i kanalizacija skupština grada novog sada horoskop zodijak Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina jkp lisje novorođenčad Isključenje struje bez vode horoskopski znaci štrajk poštara