Počasna građanka Novog Sada poslala pomoć za Dom u Veterniku (FOTO)

Počasna građanka Novog Sada poslala pomoć za Dom u Veterniku (FOTO)

Njena ljubav prema našem gradu prisutna je skoro dve decenije.

Kako je javljeno iz Gradske kuće, pomoćnici gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i Ljiljana Кoković posetili su Dom "Veternik" i prisustvovali uručenju humanitarne pomoći u vidu odeće, hrane, slatkiša i sredstava za ličnu higijenu koju je počasna građanka Novog Sada Hanelore Lamhe iz Dortmunda prikupila za tu ustanovu.

- Svojim nesebičnim i požrtvovanim humanitarnim radom Hanelore Lamhe pomaže naš grad već više od dve decenije što je dokaz istinskog prijateljstva dva grada pobratima. Gospođa Lamhe kontinuirano, tokom cele godine šalje humanitarnu pomoć, što je slučaj i na samom kraju 2017. godine kada je dopremljena pomoć za korisnike Doma. Iako ona danas nije ovde nije sa nama, njena ljubav prema Novom Sadu prisutna je skoro dve decenije – rekao je Aleksandar Petrović poželevši joj srećnu i uspešnu novu godinu.


Pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Кoković je rekla da počasna građanka Hanelore Lamhe tokom svog dugogodišnjeg humanitarnog rada finansijski pomagala i organizovala dostavu hrane i lekova za decu Novog Sada promovišući na taj način najviše ljudske vrednosti na čemu će joj Grad uvek biti zahvalan.

Kako se navodi u saopštenju, Hanelore Lamhe je baš na predlog Doma "Veternik" proglašena počasnim građankom Novog Sada odlukom Skupštine Grada 13. septembra 1999. godine, za požrtvovano i nesebično angažovanje u slanju humanitarne pomoći i afirmisanje Novog Sada u SR Nemačkoj.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 1982 dana i 3 sata

  caca lacio

  Oceni komentar:
  0
  1