Počela "Dečija nedelja", akcenat na pravima najmlađih

Počela "Dečija nedelja", akcenat na pravima najmlađih

"Da pravo svako – dete uživa lako" je slogan ovogodišnje manifestacije koja će trajati do nedelje, 13. oktobra.

Otvaranju je prisustvovao član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci, Tihomir Nikolić. 

Grad Novi Sad je i ove godine izdvojio sredstva za ovu manifestaciju, kako bi deci, njihovim roditeljima i vaspitačima omogućio brojne besplatne sadržaje i aktivnosti. Zajednički cilj svih nas i društva u celini je poboljšanje položaja dece i unapređenje kvaliteta njihovog života. Deci svakodnevno treba da obezbedimo uslove da slobodno izražavaju kreativne sposobnosti i talente kroz igru i druženje – rekao je Nikolić i poželeo mališanima da tokom manifestacije steknu nova prijateljstva i nova znanja.


U ime organizatora, Udruženja "Život kao inspiracija" Ljiljana Maširević je istakla da su dečija prava ovogodišnja tema, a poseban značaj je posvećen pravu na igru.

S tim u vezi pripremili smo više od 50 različitih programa zabavnog i edukativnog karaktera koji se odvijaju i u Veterniku, Futogu i Rumenki – rekla je Ljiljana Maširević.

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika, prilikom svečanog otvaranja, mnogobrojni gosti, deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u zabavno-muzičkom programu koji su izveli članovi hora "Do re mi" i pozorišta "Teatrilo".

U okviru manifestacije, organizovane su brojne muzičke radionice i takmičenja, besplatne škole sporta i berza knjiga, a program je dostupan na sajtu Grada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan