Počela isplata pomoći od 30 evra za korisnike socijalne pomoći i lica lišena slobode

Počela isplata pomoći od 30 evra za korisnike socijalne pomoći i lica lišena slobode

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je potvrdio da je jutros počela uplata prvih 30 evra u dinarskoj protivvrednosti za 143.313 korisnika novčane socijalne pomoći i za 9.500 lica lišenih slobode.

Svesni smo da je pomoć najpotrebnija našim najstarijim građanima i korisnicima novčane socijalne pomoći. Oni se nisu prijavljivali za ovu pomoć države, već im novac direktno leže na račune. Tako su penzioneri juče dobili prvih 30 evra, a danas će novac biti na računima i svim korisnicima socijalne pomoći i licima lišenim slobode. Nakon što smo prošle godine pomogli građanima sa jednokratnom novčanom pomoći u iznosu od 100 evra, nastavili smo sa tom podrškom i ove godine, s obzirom na to da smo svesni da je pandemija na sve na neki način uticala i da je ljudima potrebna podrška – naveo je Mali.

On je podsetio da oko milion i 700 hiljada penzionera u Srbiji u septembru mogu očekivati uplatu od 50 evra, a drugih 30 evra u novembru. Uplata prvog dela pomoći od 60 evra za ostale građane počinje 12. maja, a očekuje se da će svima novac (30 evra) na računima biti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

U drugoj polovini maja uplatu od 100 evra mogu očekivati Srbi na Kosovu i Metohiji, uključujući i decu, a nezaposlenima u južnoj pokrajini će biti uplaćeno po 200 evra

Nezaposleni u ostalom delu Srbije u junu će dobiti pomoć od 60 evra. 

Pored ove vrste pomoći, ministar Mali napominje da je izuzetno važno vakcinisati se i podseća da će svi oni koji budu do 31. maja dobili makar jednu dozu bilo koje vakcine od četiri dostupne u Srbiji, dobiti još po 3.000 dinara. Prijava će trajati od 1. do 15. juna, a pravo na prijavu će imati građani stariji od 16 godina, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan