Počela izgradnja distributivnog centra kompanije Univereksport

Počela izgradnja distributivnog centra kompanije Univereksport

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju distributivnog centra kompanije Univereksport na Zrenjaninskom putu, u neposrednoj blizini isključenja za Beograd.

Grupa Univereksport ima 130 maloprodajnih objekata širom Vojvodine i u Beogradu. Univereksport je najveći domaći maloprodajni lanac na tržištu Srbije koji posluje od 1990. godine, a sedište kompanije je od početka u Novom Sadu.

- Veliko je zadovoljstvo videti da jedna ledina koja je stajala godinama neiskorišćena i neupotrebljena, danas postaje veliko gradilište. Još je lepše kad znate da je to gradilište domaće kompanije, i da je ta kompanija baš iz Novog Sada. Zato je Grad Novi Sad sa svojom administracijom dao punu podršku Univereksportu za sprovođenje jedne od najvećih investicija ove godine u našem gradu. Radi se o domaćim investitorima, o novim radnim mestima i novim objektima koje će Grad da oporezuje, a zatim od tih sredstava da gradi nove vrtiće, asfaltira puteve i sl. Ovo je dokaz da domaće kompanije mogu biti konkurentne u žestokoj tržišnoj utakmici. Nadam se da će Univereksport nastaviti da otvara nove prodajne objekte širom zemlje i čestitam svim firmama i pojedincima koji će učestvovati u ovom poslovnom poduhvatu kojim se pokreće celokupna privreda grada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Reč je o novom distributivnom centru kompanije Univereksport, koja je 2009. godine već otvorila poslovni i distributivni centar zajedno sa novom Upravnom zgradom kompanije, a danas, šest godina kasnije, stvorila se potreba za novom, savremenijom i prostorno većom bazom. Gradnja je započeta tek nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije, a prilikom izdavanja svih potrebnih dokumenata, pomoć svih gradskih struktura bila je ključna za brzinu dobijanja istih. Najveći deo površine od oko 30.000 m2 zauzimaće skladište koje je namenjeno skladištenju robe i distribuciji u maloprodajne i veleprodajne objekte.

- Već punih 25 godina, zajedno rastemo i napredujemo, a danas smo na pragu novog poslovnog poduhvata. Prateći trendove i savremene tokove poslovanja i želeći da dodatno unapredimo kvalitet i povećamo produktivnost naše kompanije, mi danas počinjemo da zidamo novi distributivni centar koji će moći uspešno da odgovori na sve poslovne izazove koji su pred nama. Ukupna investicija prve faze izgradnje je 16 miliona evra, a rok za završetak radova je april 2017. godine – rekla je predsednica Grupe Univereksport Vesna Vučurević.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan