Počela izgradnja muzičko-baletske škole na Limanu III

Počela izgradnja muzičko-baletske škole na Limanu III

Radnici "Gradskog zelenila", zbog izgradnje muzičke i baletske škole na Limanu III, posekli su nekoliko stabala, a prethodno su sa okolnih igrališta uklonjeni golovi, koševi, ali i klackalice i ljuljaške za decu.

Na parceli oivičenoj Bulevarom cara Lazara, ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom, nalazilo se desetak stabala, koja će biti uklonjena.

Iako pojedinim stanarima okolnih zgrada najpre nije bilo drago što se drveće seče i što deca više nemaju igrališta, oni su to brzo prihvatili, jer, kako su rekli za 021, i ono što se gradi biće namenjeno deci.

Ugovor o izgradnji muzičko-baletske škole, vredan 274 miliona dinara, potpisan je sredinom aprila, a novac za izgradnju je obezbeđen iz gradskog budžeta. Pored toga, procenjena vrednost izgradnje objekta od 15 hiljada kvadratnih metara i koncertnom dvoranom u okviru njega, iznosi 1,7 milijardi dinara.

Izgradnju, koja će trajati oko dve godine, finansiraće, u nekoliko faza, Grad Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara.

Fotografije možete pogledati ovde.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad sahrane horoskopski znaci bebe Evropska noć istraživača 2019 Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja jkp opens 2019 novorođenčad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskop bez struje elektrovojvodina izmena režima saobraćaja isključenja struje servisne informacije novosadska policija jkp lisje astrologija isključenje vode servisne informacije novi sad opens distrikt noć istraživača