Počela izgradnja muzičko-baletske škole na Limanu III

Počela izgradnja muzičko-baletske škole na Limanu III

Radnici "Gradskog zelenila", zbog izgradnje muzičke i baletske škole na Limanu III, posekli su nekoliko stabala, a prethodno su sa okolnih igrališta uklonjeni golovi, koševi, ali i klackalice i ljuljaške za decu.

Na parceli oivičenoj Bulevarom cara Lazara, ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šekspirovom, nalazilo se desetak stabala, koja će biti uklonjena.

Iako pojedinim stanarima okolnih zgrada najpre nije bilo drago što se drveće seče i što deca više nemaju igrališta, oni su to brzo prihvatili, jer, kako su rekli za 021, i ono što se gradi biće namenjeno deci.

Ugovor o izgradnji muzičko-baletske škole, vredan 274 miliona dinara, potpisan je sredinom aprila, a novac za izgradnju je obezbeđen iz gradskog budžeta. Pored toga, procenjena vrednost izgradnje objekta od 15 hiljada kvadratnih metara i koncertnom dvoranom u okviru njega, iznosi 1,7 milijardi dinara.

Izgradnju, koja će trajati oko dve godine, finansiraće, u nekoliko faza, Grad Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara.

Fotografije možete pogledati ovde.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan