Počela je osma nedelja Novosadskog BIG dečijeg leta 7

Počela je osma nedelja Novosadskog BIG dečijeg leta 7

Program osme nedelje tradicionalne manifestacije za decu, Novosadsko BIG dečije leto 7, obeležiće radionice o filmu, Petrovaradinskoj tvrđavi i sportske aktivnosti za najmlađe!

Kuul-tura Novosadskog BIG dečijeg leta 7 se ove nedelje nastavlja u Muzeju Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će se deca upoznati sa Velikim ratnim bunarom, Podzemnim vojnim galerijama i istoriji Petrovaradinske tvrđave. Kompletan program Muzeja pratiće i kreativne radionice inspirisane stečenim znanjem i stalnom postavkom u Zbirci strane umetnosti.

Oni koji žele da na zanimljiv i kreativan način saznaju više o istoriji filma, filmskim zanimanjima i upoznaju se sa filmskim jezikom treba da postanu đaci Male škole filma pod mentorstvom predstavnika Kino kluba Novog Sada. Radionice će biti održane u prostorijama Dečijeg kulturnog centra svakog radnog dana od 11.30 do 13 časova za decu uzrasta od 10 do 18 godina. Filmadžije će ove nedelje imati priliku i da pogledaju animirani film „Štrumfovi“ u „Areni Cineplex“.

Besplatno vežbanje u cilju pravilnog držanja tela i otklanjanja i smanjenja postruralnih poremeđaja i gojaznosti kod mlađih ove nedelje će biti održano u „Kinesis mix“, a najmlađe sportiste očekuje i zanimljivo druženje u Školi fudbala „Siniša Mijatović“, Vojvođanskoj pikado federaciji i u Kapuera akademiji Novog Sada.

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 7 su besplatni. Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. 

 

 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

snp elektrovojvodina klisa intervju servisne informacije jkp novosadska toplana bez struje detelinara Spens jkp lisje bebe isključenja struje raspored sahrana novi sad sahrane novi sad novorođenčad matičar novi sad JGSP "Novi Sad" bez vode novosadsko porodilište servisne informacije novi sad MUP Isključenje struje novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija betanija izmena režima saobraćaja isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo