Počela je osma nedelja Novosadskog BIG dečijeg leta 7

Počela je osma nedelja Novosadskog BIG dečijeg leta 7

Program osme nedelje tradicionalne manifestacije za decu, Novosadsko BIG dečije leto 7, obeležiće radionice o filmu, Petrovaradinskoj tvrđavi i sportske aktivnosti za najmlađe!

Kuul-tura Novosadskog BIG dečijeg leta 7 se ove nedelje nastavlja u Muzeju Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi gde će se deca upoznati sa Velikim ratnim bunarom, Podzemnim vojnim galerijama i istoriji Petrovaradinske tvrđave. Kompletan program Muzeja pratiće i kreativne radionice inspirisane stečenim znanjem i stalnom postavkom u Zbirci strane umetnosti.

Oni koji žele da na zanimljiv i kreativan način saznaju više o istoriji filma, filmskim zanimanjima i upoznaju se sa filmskim jezikom treba da postanu đaci Male škole filma pod mentorstvom predstavnika Kino kluba Novog Sada. Radionice će biti održane u prostorijama Dečijeg kulturnog centra svakog radnog dana od 11.30 do 13 časova za decu uzrasta od 10 do 18 godina. Filmadžije će ove nedelje imati priliku i da pogledaju animirani film „Štrumfovi“ u „Areni Cineplex“.

Besplatno vežbanje u cilju pravilnog držanja tela i otklanjanja i smanjenja postruralnih poremeđaja i gojaznosti kod mlađih ove nedelje će biti održano u „Kinesis mix“, a najmlađe sportiste očekuje i zanimljivo druženje u Školi fudbala „Siniša Mijatović“, Vojvođanskoj pikado federaciji i u Kapuera akademiji Novog Sada.

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 7 su besplatni. Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org  ili na zvaničnoj fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. 

 

 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan