Počela Letnja džez akademija u Novom Sadu (FOTO)

Počela Letnja džez akademija u Novom Sadu (FOTO)

Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, osma po redu, počela je u subotu u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada i trajaće narednih sedam dana, do 21. jula.

I ove godine, Letnja džez akademija publici će ponuditi tri džemsešna – u sredu, četvrtak i petak na brodu "Cepelin" od 21 sat, kada će svirati House Band. Kruna ovogodišnje akademije biće završni koncert polaznika i profesora u subotu, 21. jula u Klubu "Tribina mladih" KCNS-a od 20 sati.

Polaznike akademije, njih 82 iz Novog Sada, Beograda, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Valjeva, Pančeva, Splita, kao i desetoro iz Dortmunda, pozdravila je urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski, poželevši im da i ovoga puta svoje muzičko znanje podignu na još viši nivo, te da steknu nova prijateljstva tokom boravka u Novom Sadu.

 

 

Letnju džez akademiju Novi Sad – Dortmund i ove godine predvodi Uve Plat, saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, zajedno sa profesorskim timom iz Srbije i inostranstva. To su: Klaus Hajman (Klaus Heimann) (truba), Vanja Kevrešan (gitara), Gregori Gejner (Gregory Gaynair) (klavir), Dian Prativi (Dian Pratiwi) (glas), Fedor Ruškuc (kontrabas), Igor Molnar (električni bas), Nemanja Zlatarev (trombon) i Miroslav Karlović (bubnjevi).

 

 

Profesor Plat iskazao je zadovoljstvo što je ponovo u Novom Sadu i što ovogodišnja džez akademija broji najviše učesnika, a to znači da je akademija radila prethodnih godina veoma dobro.

 

 

Ovaj muzički projekat, koji se realizuje kao deo saradnje bratskih gradova Novog Sada i Dortmunda, KCNS organizuje u saradnji sa Muzičkom školom "Isidor Bajić". Na osnovu nivoa znanja polaznika, biće formirane grupe koje će tokom narednih dana imati teorijsku i praktičnu nastavu u muzičkoj školi. Polaznici će moći da nauče da sviraju džez, a iskusniji i da usavršavaju svoje muzičko umeće. Polaznici će, takođe, imati priliku i da sklapaju prijateljstva i kreiraju zajedničke projekte.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina novorođenčad jkp lisje jkp novosadska toplana protest taksista RHMZ izmena režima saobraćaja KCV raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Aleksandar Vučić isključenja struje novosadsko porodilište bez vode Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad 27. novosadski maraton novosadska policija bebe servisne informacije novi sad novosađani matičar novi sad sahrane novi sad bez struje isključenje vode