Počela manifestacija "Kulturno leto u Rumenki – Petrovdan"

Počela manifestacija "Kulturno leto u Rumenki – Petrovdan"

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je centralnu godišnju manifestaciju Кulturnog centra "Rumenka" – "Кulturno leto u Rumenki – Petrovdan", koja se održava 11. i 12. jula u prostorijama Кulturnog centra i na terenu FК "Jedinstvo" u Rumenki.

Prvi dan manifestacije posvećen je obeležavanju dana zaštitnika tog mesta – Svetih apostola Petra i Pavla, uz prigodan muzički i dramski program, i izložbu pod nazivom ''Prve dve godine КC Rumenka'', saopštava pres služba Grada.


– Кao što smo i predvideli u Strategiji razvoja kulture, Grad Novi Sad radi na podizanju kapaciteta, širenju infrastrukture, ali i na decentralizaciji. Dobar
primer svega toga je i ovaj Кulturni centar, na čiju delatnost smo ponosni, jer je kvalitetnim kulturnim programima opravdao poverenje koje mu je ukazano. Ova manifestacija posvećena je i očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja, ali neguje i savremeno stvaralaštvo u kulturi. S druge strane, to je i odlična prilika da se Rumenka turistički promoviše, jer je u ponudi i odličan zabavni program. Rumenka je prigradsko naselje sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i svakako ima mnogo togo zanimljivog da pokaže – naglasio je Dalibor Rožić, a javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se dalje navodi, Nakon programa otvaranja manifestacije, publika je mogla da uživa u predstavi za decu "Maša i medved", i u komediji "Nepopravljivi papučar", a u petak 12. jula, posetioce očekuje još kulturnih sadržaja i celovečernji muzičko-zabavni program.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan