Počela manifestacija "Novosadski Oktoberfest"

Počela manifestacija "Novosadski Oktoberfest"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju manifestacije "Novosadski Oktoberfest" koju uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Nemačko - srpske privredne komore, po prvi put organizuje "Color Press Grupa" u Master centru Novosadskog sajma.

Posetioci manifestacije će tokom dva dana biti u prilici da probaju više stotina različitih pivskih brendova domaćih i stranih proizvođača, najukusnije austrijske i nemačke kobasice, hrskave perece iz peći najboljih srpskih pekara i da uživaju uz bogat muzički program.

- Novi Sad se uvek trudio da bude poseban i drugačiji od onih gradova koji su mu možda slični po arhitekturi, demografiji i geografiji. Zato sa ponosom uvek ističemo tu našu jedinstvenost, koja nas kao zbir različitosti čvrsto spaja. Tako je u Novom Sadu moguće da postoji festival tambure i dens festival, izložbe meda i kupusa, kao i prvi festival koji promoviše pivo, perece i kobasice. Naš grad sada ima još jedan, na mapi događaja, po kojem će biti prepoznatljiv. Veoma brzo smo se dogovorili sa organizatorima, kao i sa drugim partnerima na ovom projektu, o detaljima vezanim za održavanje "Oktoberfesta" i sada se nadamo da će što veći broj ljudi uživati u oživljenom duhu Bavarske i Nemačke u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se nada da će ta manifestacija postati tradicionalna.
 
Na ceremoniji otvaranja manifestacije obratili i zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu Aleksander Jung, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik "Color Press Grupe“ Robert Čoban i zamenica direktora Nemačko - srpske privredne komore Doris Danilović, a prisutni su bili i predstavnici nemačke nacionalne manjine u Srbiji. Pre obilaska štandova u Master hali, gradonačelnik i Aleksander Jung su simbolično otvorili bure piva na centralnoj bini i time je zvanično počeo prvi "Novosadski Oktoberfest“. Predsednik "Color press grupe“ Robert Čoban zahvalio se Gradu Novom Sadu, kao i svima koji su prepoznali značaj održavanja prvog "Oktoberfesta“ i pomogli njegovo održavanje, naglasivši da je zainteresovanost građana za tu manifestaciju premašila sva očekivanja.
 
Pored tri najveće srpske pivare Heinekena, Carlsberga i Apatinske, svoje etikete predstavljaju i proizvođači zanatskih piva, kao i različiti uvoznici piva iz svih delova sveta. Tokom dva dana trajanja Festivala predviđen je bogat muzički program u okviru kojeg su sinoć nastupali Zvonko Bogdan, The Frajle i Ničim izazvan, a večeras su za zabavu zaduženi Orthodox Celts, Gift, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih i stranih didžejeva.
 
Foto-album sa prve večeri Oktoberfesta možete pogledati OVDE!
Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan