Počela obnova deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori

Počela obnova deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori

Počela je obnova puta od hotela Norcev na Iriškom vencu, pa sve do Banstola i to prvi put posle gotovo 50 godina.

Reč je o deset kilometara puta, za šta je 300 miliona dinara obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prilikom obilaska radova kazao, da će obnova Grebenskog puta dati dodatni potencijal za razvoj turizma na Fruškoj gori, i drugih aktivnosti koje ta planina može da pruži turistima, izletnicima i građanima.

 

 

Mirović je podsetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do "Elektrovojvodine", a da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Karlovaca.

 

 

- Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine, i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija – kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik.

 

 

 

Naveo je i da su na inicijativu Pokrajinske vlade u toku i drugi radovi na obnovi putne infrastrukture u sremskim opštinama Inđija, Irig, Sremski Karlovci, zatim na putnom pravcu od Begeča do Bačke Palanke, od Opova do Debeljače i drugo.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan