Počela obnova prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori (FOTO & VIDEO)

Počela obnova prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori (FOTO & VIDEO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su danas radove na obnovi prve deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori, od Iriškog venca do hotela "Norcev". Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, a sredstva su, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, dodeljena Opštini Irig.

Nakon obilaska puta, Igor Mirović je izjavio da će u narednih nekoliko nedelja ovi radovi biti završeni, ali da se nastavlja dalje sa obnovom sledeće deonice.

- Pripremamo projekat i za nastavak obnove puta, od hotela „Norcev“ do Banstola i verujem da će se to raditi naredne godine. S obzirom na to da su, u dogovoru Pokrajinske vlade i Ministarstva saobraćaja, "Putevi Srbije" preuzeli da obnove deonicu državnog puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, tako ćemo, u narednih godinu dana, zaokružiti ovaj putni deo na Grebenskom putu – rekao je Mirović.

Rekonstrukcijom ovog puta biće omogućena bolja povezanost inđijske i iriške opštine i obezbeđen bezbedniji put ka izletištima i manastirima Fruške gore.

Predsednik Pokrajinske vlade naglasio je da je Grebenski put koji se proteže gredom Fruške gore u dužini od oko 57 kilometara posebno važan za Nacionalni park "Fruška gora“, izletnike i ljubitelje ove planine, kao i za razvoj turizma u ovom kraju. Za njegovu kompletnu obnovu, deonicu po deonicu, biće, kako je rekao, potrebne godine i zajednički napori. Mirović je naglasio da nema dovoljno adekvatnih objekata na Fruškoj gori i da se nada da će infrastrukturno ulaganje u rekonstrukciju Grebenskog puta privući i neke privatne inicijative koje će doprineti razvoju ovog dela Srema.

FRUŠKOGORSKI KORIDOR: Na pitanje medija koje se odnosi na Fruškogorski koridor (Novi Sad – Ruma sa tunelom kroz Frušku goru), predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su u republičkom budžetu planirana sredstva za početak finansiranja rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na toj trasi, kao i da je za dve faze na trasi koridora završena izrada idejnog projekta. Prema njegovim rečima, nastavlja se priprema idejnih projekata na trasi kroz Novi Sad, od Paragova do Petrovaradina. Kada i to bude gotovo, paralelno sa rešavanjem imovinskih odnosa, projekat će biti spreman, prema međunarodnim standardima.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 928 dana i 5 sati

  Zasto samo do hotela?

  Oceni komentar:
  0
  0
KCV jkp lisje jkp novosadska toplana promenada novorođenčad JGSP "Novi Sad" bez struje Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo klinički centar vojvodine isključenje vode šoping centar promenada isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad bebe elektrovojvodina klisa novosadsko porodilište novosadska policija betanija bez vode matičar novi sad JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad servisne informacije novi sad servisne informacije novosađani Spens