Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

Ukoliko sve bude išlo po planu, posao će biti završen u narednih 150 dana. Ugovorena vrednost radova na delu "starog novosadskog puta", koji je izgrađen pre 80 godina, iznosi 238,5 miliona dinara. 

Kompletna rekonstrukcija deonice državnog puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, dužine 6,8 kilometara, počela je u ponedeljak 23. aprila. 

Gradilište su tim povodom posetili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern i v. d. direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

- Ova saobraćajnica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih, ako se imaju u vidu savremeni putni standardi – rekao je Mirović.

On je najavio da će paralelno sa tim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja, sopstvenim sredstvima, u narednih nekoliko nedelja početi i obnovu puta od Banstola do hotela "Norcev" prema Iriškom vencu.

- To će zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori, značajan za turizam i druge aktivnosti – istakao je Mirović i podsetio da je lane rekonstruisano tri kilometra te deonice, koja se pruža fruškogorskim grebenom.

Rekonstrukcija oba ta puta omogućiće bolju povezanost opština Inđije i Iriga i bezbedniji prilaz ka izletištima i manastirima Fruške gore.


Mirović je naveo još nekoliko važnih kapitalnih projekta koji će biti realizovani u pokrajini u predstojećem periodu, poput izgradnje tunela kod Čortanovaca na pruzi Beograd-Novi Sad, jednog od najsloženijih građevinskih poduhvata, koji bi trebalo da bude završen za tri do četiri godine, prenose "Novosti".

Ove godine počinje i priprema projektne dokumentacije za gradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na ovoj putnoj trasi. Biće nastavljeni radovi na fruškogorskom Grebenskom putu i ka zapadnoj strani, a planiraju su i veliki radovi na obnovi Sremskih Karlovaca.

Kern je istakao niz projekata koji su važni za privlačenje investicija i razvoj turizma, kao što su rekonstrukcija pruge Beograd-Budimpešta, izgradnja saobraćajnice "vojvođansko P", odnosno brzog puta između Novog Sada i Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda. U poodmakloj fazi je i izrada projektne dokumentacije za put Novi Sad – Ruma, sa tunelom kroz Frušku goru.

Prometni pravac: Ovom deonicom "starog novosadskog puta", preko prevoja Banstol, dnevno prođe više od 5.300 vozila. Radovi će se odvijati po fazama, uz naizmenično propuštanje saobraćaja u oba smera, tako da će biti potrebno dodatno strpljenje vozača.  Put će biti proširen za najmanje metar, u zavisnosti od terena.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan