Počela obuka članova biračkih odbora u Skupštini grada

Počela obuka članova biračkih odbora u Skupštini grada

U Skupštini grada Novog Sada počela je obuka stalnih sastava biračkih odbora za izbore koji će se verovatno održati 26. aprila 2020. godine.

Kako saznaje Radio 021, obuku će proći ukupno 1.414 ljudi od kojih su većina članovi vladajućih stranaka, ali i opozicionih – Stranke moderne Srbije (SMS), Nove stranke i Srpske radikalne stranke (SRS).

Kako se može videti na spisku Gradske izborne komisije (GIK), članovi SNS-a su već krenuli na časove i do 9. februara će 591 aktivista proći obuku, zatim sledi 394 člana SPS-a koji su na obuci od 9. do 18. februara. U Skupštini grada će se potom, od 19. do 25. februara, obučavati 112 članova  SRS-a, 74 člana PUPS-a, 70 članova Liberalno demokratske partije (LDP), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Stranke demokratske akcije (SDA) iz Sandžaka, kao i 39 članova SMS-a, 35 iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), 24 iz Socijaldemokratske partije Srbije (stranka Rasima Ljajića) i 79 iz Nove stranke.

GIK navodi da je cilj obuka za rad u stalnom sastavu biračkih odbora i da se kroz teoretsko i praktično obučavanje stekne, odnosno unapredi nivo znanja i veština neophodnih za rad u biračkom odboru, a sve u cilju unapređenja celokupnog izbornog procesa. Obuke sprovode instruktori koji su uspešno završili obuku Republičke izborne komisije, u skladu sa Odlukom o organizaciji i sprovođenju obuka i instruktora za rad u stalnom sastavu biračkih odbora, javlja 021.rs.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan