Počela obuka za motocikliste početnike u Novom Sadu (FOTO)

Počela obuka za motocikliste početnike u Novom Sadu (FOTO)

Obuka se organizuje u sklopu projekta "Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste" koji Asocijacija za bezbednost motocikilsta realizuje pod pokroviteljstvom Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uz podršku Gradske uprave za saobraćaj.

Član gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je prvoj obuci za bezbednu vožnju motocikala i mopeda.

- Grad Novi Sad kontiunirano radi na projektima koji imaju za cilj povećanje bezbednosti u saobraćaju. Pored pešaka, biciklista, starijih učesnika u saobraćaju motociklisti takođe spadaju u ugroženu kategoriju, zato je teorijska i praktična obuka od izuzetne važnosti za edukaciju mladih motociklista. Oni će ovom obukom moći da steknu dodatno teorijsko znanje i da se oprobaju na poligonskoj vožnji u kontrolisanim uslovima, na sopstvenim dvotočkašima – rekao je Aleksandar Kravić. 

Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista dr Vladimir Jevtić je rekao da su mladi najugroženija grupacija kada je reč o motociklistima, a rizik za stradanje motociklista je trenutno do 20 puta veći u odnosu na vozače putničkih automobila.

- Imajući u vidu sve rizike neophodno je raditi na edukaciji i obuci pre svega mladih motociklista. Ovim projektom nastojimo da sačuvamo ljudske živote. Pored teorijskog dela, postoji i praktični koji podrazumeva sa osnove ravnoteže i polažaja tela na motociklu, ponašanju motocikliste pri vožnji na pravcu i u krivini, pravilne tehnike kočenja u zavisnosti od mogućnosti motocikla – rekao je dr Vladimir Jevtić.

Zainteresovani kandidati koji žele da se prijave na obuku mogu to učiniti na sajtu www.abm.rs ili putem telefona na broj 065 538 70 37

Izvor vestiwww.novisad.rs

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad betanija klisa bez vode novosađani bez struje matičar novi sad jkp novosadska toplana Spens raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina šoping centar promenada isključenje vode novosadski sajam Isključenje struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije jkp lisje novorođenčad isključenja struje bebe sahrane novi sad novosadsko porodilište JGSP "Novi Sad" novosadska policija promenada servisne informacije novi sad KCV