Počela rekonstrukcija Dunavskog parka

Počela rekonstrukcija Dunavskog parka

Radovi obuhvataju izgradnju nove kanalizacione mreže, revitalizaciju velikog i malog jezera i postavljanje nove crpne stanice, u fazama.

U cilju hidroizolacije i obnove jezerske vode, ovih dana je započela izgradnja nove kanalizacione mreže i zamena dotrajale crpne stanice koji pokazuju trošno stanje velikog i malog jezera i da je Dunavski park spreman za temeljne radove.

Pored toga, radi se rekonstrukcija atmosferske kanalizacije koja je dotrajala, crpne stanice koja je prevazišla kapacitete tj. sistem pražnjenja i punjenja u jezera prevazilazi kapacitete sadašnje crpne stanice. Ono što je možda najznačajnije jeste izgradnja zalivnog sistema na prostoru čitavog spomenika prirode Dunavski park – kaže Jelena Budimčić iz JKP "Gradsko zelenilo".

U "Gradskom zelenilu" navode da je vrednost tog projekta 35 miliona dinara, finansiran je iz budžeta Grada, izvođač je firma "Irina 2009" i radovi će trajati 160 dana.

Radovi neće uticati na postojeće zelenilo i na delove parka koji će biti obezbeđeni, kako zbog sugrađana, tako i zbog brige o vegetaciji, prenosi RTV.

Podsećamo, "Gradsko zelenilo" je u novembru najavilo da se očekuje da će radovi započeti početkom decembra 2019. i da će se završiti na proleće 2020. godine. U međuvremenu se u ovom parku održavala manifestacija "Ledena šuma" i pretpostavljamo da je i to uticalo na pomeranje rekonstrukcije parka.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan