Počela rekonstrukcija Somborske ulice

Počela rekonstrukcija Somborske ulice

U cilju bržeg i lakšeg odvijanja saobraćaja i rešavanja problema lošeg stanja kolovoza, JP Zavod za izgradnju grada započelo je radove na izgradnji saobraćajnih površina u Somborskoj ulici na Telepu.

Ova ulica je pristupna saobraćajnica koja povezuje Somborski bulevar, Futoški put i Ulicu Petefi Šandora. Kolovoz u prvom delu ove ulice, gledajući od Somborskog bulevara, u izuzetno je lošem stanju zbog radova koji su se izvodili na izgradnji objekata za kolektivno stanovanje. Druga polovina ulice je pod asfaltom i u relativno je dobrom stanju. Kako u tom delu još uvek nije započela izgradnja višespratnica, radovi će se izvoditi fazno, navode iz ZIG-a.

 

 

U ovoj fazi radova izvode se aktivnosti u dužini od oko 360 metara, na deonici od Somborskog bulevara do postojećeg asfaltnog kolovoza. Kolovoz će biti od asfalta, širine 5,5 metara, a izgradiće se i parkinzi širine 2,3 i dužine 4,6 metara. Nakon svakog četvrtog parking mesta ostavljen je prostor za sadnju drveća, dok će pešačka staza od betonskih ploča, širine oko 2 metra, biti izgrađena na levoj strani ulice. Biće izgrađeni i kolski prilazi, ali i postavljeni slivnici za efikasno odvođenje atmosferskih voda.

Shodno građevinskoj situaciji u Somborskoj ulici, predviđena je i adekvatana saobraćajna signalizacija, pri čemu će se voditi računa da se novoprojektovana saobraćajnica u potpunosti uklopi u već postojeće režime odvijanja saobraćaja na tom području.

 

 

Izvođač radova je DOO Karin komerc MD iz Veternika, sa učesnikom u zajedničkoj ponudi JKP Put iz Novog Sada. Ugovorena vrednost ove investicije je oko 25 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište servisne informacije horoskop novosađani Republički hidrometeorološki zavod sahrane servisne informacije novi sad bez vode bebe sremski karlovci isključenje vode vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu sahrana bez struje raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novorođenčad Elektrodistribucija Novi Sad JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje isključenja struje Isključenje struje betanija horoskopski znaci matičar novi sad