Počela rekonstrukcija Somborske ulice

Počela rekonstrukcija Somborske ulice

U cilju bržeg i lakšeg odvijanja saobraćaja i rešavanja problema lošeg stanja kolovoza, JP Zavod za izgradnju grada započelo je radove na izgradnji saobraćajnih površina u Somborskoj ulici na Telepu.

Ova ulica je pristupna saobraćajnica koja povezuje Somborski bulevar, Futoški put i Ulicu Petefi Šandora. Kolovoz u prvom delu ove ulice, gledajući od Somborskog bulevara, u izuzetno je lošem stanju zbog radova koji su se izvodili na izgradnji objekata za kolektivno stanovanje. Druga polovina ulice je pod asfaltom i u relativno je dobrom stanju. Kako u tom delu još uvek nije započela izgradnja višespratnica, radovi će se izvoditi fazno, navode iz ZIG-a.

 

 

U ovoj fazi radova izvode se aktivnosti u dužini od oko 360 metara, na deonici od Somborskog bulevara do postojećeg asfaltnog kolovoza. Kolovoz će biti od asfalta, širine 5,5 metara, a izgradiće se i parkinzi širine 2,3 i dužine 4,6 metara. Nakon svakog četvrtog parking mesta ostavljen je prostor za sadnju drveća, dok će pešačka staza od betonskih ploča, širine oko 2 metra, biti izgrađena na levoj strani ulice. Biće izgrađeni i kolski prilazi, ali i postavljeni slivnici za efikasno odvođenje atmosferskih voda.

Shodno građevinskoj situaciji u Somborskoj ulici, predviđena je i adekvatana saobraćajna signalizacija, pri čemu će se voditi računa da se novoprojektovana saobraćajnica u potpunosti uklopi u već postojeće režime odvijanja saobraćaja na tom području.

 

 

Izvođač radova je DOO Karin komerc MD iz Veternika, sa učesnikom u zajedničkoj ponudi JKP Put iz Novog Sada. Ugovorena vrednost ove investicije je oko 25 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad horoskop Elektrodistribucija Novi Sad bez vode isključenja struje jkp lisje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija betanija magla novosadsko porodilište RHMZ elektrovojvodina JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad astrologija skupština grada novog sada Isključenje struje horoskopski znaci bebe sahrane novi sad isključenja bez struje zodijak zagađenje dnevni horoskop zagađenje vazduha