Počela Skupština mladih političara i aktivista u Novom Sadu

Počela Skupština mladih političara i aktivista u Novom Sadu

Pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, u Centru za privredno tehnološki razvoj na Andrevlju počela je trodnevna Generalna skupština Regionalne mreže mladih, saopšteno je iz AP Vojvodine.

Ova organizacija predstavlja deo najveće asocijacije regiona u Evropi, čiji je naziv Skupština evropskih regija (AER) i okuplja mlade političare i aktiviste iz svih delova Evrope radi zajedničkog rada na važnim pitanjima, povezivanja i razmene iskustava.

Pored formalnog dela i donošenja odluka u vezi sa unutrašnjom organizacijom i radom Mreže, tokom trodnevnog radnog boravka u Novom Sadu i Vojvodini, više desetina mladih političara i aktivista, članova regionalnih parlamenata mladih, omladinskih organizacija i saveta iz cele Evrope će, uz podršku predstavnika pokrajinskih i gradskih vlasti, voditi debate o aktuelnim pitanjima u Evropskoj uniji.

Razgovaraće o problemima i izazovima vođenja omladinske i regionalne politike i radiće na povezivanju mladih. Razmeniće iskustva i predstaviće primere dobre prakse regija iz kojih dolaze.

Jedan od najvažnijih ciljeva organizacije pomenutih događaja u Novom Sadu i Vojvodini jesu promocija Grada Novog Sada kao buduće omladinske i kulturne prestonice Evrope, predstavljanje potencijala AP Vojvodine i Republike Srbije i aktivno uključivanje naših omladinskih organizacija u aktivnosti Regionalne mreže mladih, istaknuto je uoči današnjeg skupa.

Članovima Regionalne mreže mladih dobrodošlicu u Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad je u ime domaćina, Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, poželeo potpredsednik pokrajinskog parlamenta i potpredsednik Komiteta 1, stručnog radnog tela AER-a, Damir Zobenica.

On je članovima Mreže pružio punu podršku u daljem radu i kreiranju javnih politika i naglasio da je održavanje tako značajnih događaja za Vojvodinu kao dobrog domaćina i jednu od najaktivnijih regija u AER-u, predstavlja veliko priznanje i privilegiju.

Na Generalnoj skupštini Regionalne mreže mladih, izabrano je novo predsedništvo, donet je novi Statut, kao i više drugih odluka koje se odnose na unutrašnju organizaciju i rad ove Mreže.

Članovi Regionalne mreže mladih sutra će u Skupštini AP Vojvodine pogledati promotivni film o AP Vojvodini, koji će im predstaviti potpredsednica pokrajinske Skupštine Aleksandra Đanković.

Istog dana, u Gradskoj kući u Novom Sadu od 17.20 časova, upoznaće se sa projektom Novi Sad, omladinska evropska prestonica 2019.

U utorak, 9. maja, povodom Dana pobede i Dana Evrope, u kancelariji EU Info Point Novi Sad učesnici će zajedno sa predstavnicima pokrajine, grada i Misije EU u Srbiji, učestvovati na debati o budućnosti Evrope.

Regionalna mreža mladih osnovana je od strane Skupštine evropskih regiona (AER), čija je AP Vojvodina aktivna članica od 2002. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan