Počela Skupština mladih političara i aktivista u Novom Sadu

Počela Skupština mladih političara i aktivista u Novom Sadu

Pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, u Centru za privredno tehnološki razvoj na Andrevlju počela je trodnevna Generalna skupština Regionalne mreže mladih, saopšteno je iz AP Vojvodine.

Ova organizacija predstavlja deo najveće asocijacije regiona u Evropi, čiji je naziv Skupština evropskih regija (AER) i okuplja mlade političare i aktiviste iz svih delova Evrope radi zajedničkog rada na važnim pitanjima, povezivanja i razmene iskustava.

Pored formalnog dela i donošenja odluka u vezi sa unutrašnjom organizacijom i radom Mreže, tokom trodnevnog radnog boravka u Novom Sadu i Vojvodini, više desetina mladih političara i aktivista, članova regionalnih parlamenata mladih, omladinskih organizacija i saveta iz cele Evrope će, uz podršku predstavnika pokrajinskih i gradskih vlasti, voditi debate o aktuelnim pitanjima u Evropskoj uniji.

Razgovaraće o problemima i izazovima vođenja omladinske i regionalne politike i radiće na povezivanju mladih. Razmeniće iskustva i predstaviće primere dobre prakse regija iz kojih dolaze.

Jedan od najvažnijih ciljeva organizacije pomenutih događaja u Novom Sadu i Vojvodini jesu promocija Grada Novog Sada kao buduće omladinske i kulturne prestonice Evrope, predstavljanje potencijala AP Vojvodine i Republike Srbije i aktivno uključivanje naših omladinskih organizacija u aktivnosti Regionalne mreže mladih, istaknuto je uoči današnjeg skupa.

Članovima Regionalne mreže mladih dobrodošlicu u Srbiju, Vojvodinu i Novi Sad je u ime domaćina, Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, poželeo potpredsednik pokrajinskog parlamenta i potpredsednik Komiteta 1, stručnog radnog tela AER-a, Damir Zobenica.

On je članovima Mreže pružio punu podršku u daljem radu i kreiranju javnih politika i naglasio da je održavanje tako značajnih događaja za Vojvodinu kao dobrog domaćina i jednu od najaktivnijih regija u AER-u, predstavlja veliko priznanje i privilegiju.

Na Generalnoj skupštini Regionalne mreže mladih, izabrano je novo predsedništvo, donet je novi Statut, kao i više drugih odluka koje se odnose na unutrašnju organizaciju i rad ove Mreže.

Članovi Regionalne mreže mladih sutra će u Skupštini AP Vojvodine pogledati promotivni film o AP Vojvodini, koji će im predstaviti potpredsednica pokrajinske Skupštine Aleksandra Đanković.

Istog dana, u Gradskoj kući u Novom Sadu od 17.20 časova, upoznaće se sa projektom Novi Sad, omladinska evropska prestonica 2019.

U utorak, 9. maja, povodom Dana pobede i Dana Evrope, u kancelariji EU Info Point Novi Sad učesnici će zajedno sa predstavnicima pokrajine, grada i Misije EU u Srbiji, učestvovati na debati o budućnosti Evrope.

Regionalna mreža mladih osnovana je od strane Skupštine evropskih regiona (AER), čija je AP Vojvodina aktivna članica od 2002. godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad JGSP "Novi Sad" betanija novorođenčad servisne informacije novi sad OK Vojvodina Mika Antić isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija nedžad osmankač Miroslav Antić Isključenje struje isključenja struje vojvodina ns seme klinika za ginekologiju i akušerstvo Spens Centar "Živeti uspravno" elektrovojvodina matičar novosadsko porodilište bez struje novosađani zdravlje istraživanje bez vode Vreme u Novom Sadu novi sad bebe odbojka novosadski sajam