Počele Novosadske dečije Zimzarije

Počele Novosadske dečije Zimzarije

Tradicionalna manifestacija posvećena deci Novosadske dečije Zimzarije, pod ovogodišnjim sloganom "Vesela alhemija" svečano je otvorena danas, 23. decembra u 11 časova, u prizemlju Pozorišta mladih, uz prisustvo brojne dece i roditelja, učesnika manifestacije i predstavnika medija.

Tokom trajanja Zimzarija biće organizovano više od 140 programa za decu i mlađe tinejdžere na 30 lokacija u Novom Sadu.

Novosadske dečije Zimzarije će trajati sve do 13. januara 2017. godine i gotovo svi programi i radionice u okviru manifestacije biće besplatni.

Ovogodišnje Novosadske dečje "Zimzarije" će po šesti put pružiti priliku deci i tinejdžerima da iskažu svoju kreativnost i talente. Program svečanog otvaranja obeležili su performansi dečjeg hora "Čarobne frulice", plesnog kluba "Profesional", muzičara "Kulturnog skloništa", kao i ovogodišnje ambasadorke Laure Tomas, koja je otpevala pesme posvećene dečjim i zimskim radostima.

- Pozivam moje vešnjake, ne samo moj razred već i sve Novosađane i Novosađanke, male naravno, i pozivam vas da dođete na ovogodišnje zimzarije zato što će biti stvarno lepih radionica - kaže Laura Tomas, ovogodišnja ambasadorka Zimzarija.

Koliko zimski raspust može da bude zanimljiv, "Zimzarije" će pokazati kroz kreativno - edukativne radionice kojih će biti više od 140.

- S obzirom da je slogan manifestacije „vesela alhemija", mi ćemo se takođe potruditi da i da dočaramo deci šta je to alhemija sreće, ljubavi, čokolade, matematike, trudićemo se što više da ih upoznamo i zaineresujemo za nauku, i ove godine se posebno obraćamo tinejdžerima sa programom pod nazivom "TeenZim" - kaže Mirjana Spremo, portparolka Dečijeg kulturnog centra.

Manifestaciju Novosadske dečje Zimzarije podržao je i grad Novi Sad.

- To je jedna od manifestacija koju grad sa radošću podržava već godinama, uvode nas u radost raspusta, organizuju brojne radionice, vidimo svuda oko nas veselu decu koja učestvuju, puno je razloga da se podrži ovakva manifestacija - kaže Vesna Srdanov, načelnica gradske uprave za kulturu.

Novosadske dečje Zimzarije pozivaju svu decu da ove zime budu mali alhemičari u potrazi za sastojcima koji će rasput učiniti posebnim.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan