Počele "Novosadske dečje BIG zimzarije": Više od 100 programa za mališane

Počele "Novosadske dečje BIG zimzarije": Više od 100 programa za mališane

"Novosadske dečje BIG zimzarije", osme po redu, počele su večeras i trajaće do 11. januara 2019. godine.

Otvaranje manifestacije obeležili su nastupi violinistkinje Lane Zorjan, članova plesnog studija "Partizan 2", malih glumaca i dečjih horova "Čarobne frulice" i "Zvončić", kao i bazar kreativnih radionica na kome su se predstavili svi učesnici ovogodišnjeg programa. Ambasadorka manifestacije je violinistkinja Lana Zorjan, učenica Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" koja je do sada osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije. 

- Ovogodišnje izdanje "Zimzarija" je idealna prilika za svu decu, da zimski raspust provedu na najlepši mogući način, kroz igru, druženje i učešće u brojnim kreativnim radionicama. Ovim putem bih izrazio zahvalnost pre svega organizatorima, Dečjem kulturnom centru grada, a zatim i svima koji su ovu manifestaciju podržali i učinili da ona iz godine u godinu bude sve sadržajnija. Kroz brojne programe koje nudi deci, ona se upoznaju i sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda, a takođe i sa našim bogatim kulturnim nasleđem – rekao je Aleksandar Petrović.

Manifestaciju ''Novosadske dečje BIG zimzarije'' organizuje Dečji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra "BIG". Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih programa za decu, tokom zimskog raspusta, biće realizovano na preko 20 lokacija u gradu. Ideja manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje njihovog slobodnog vremena.

Deci nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu podeljeno je 12.000 primeraka knjižica sa kompletnim programom manifestacije, a program je dostupan i na zvaničnom sajtu Dečjeg kulturnog centra Novi Sad www.dkcns.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu isključenje vode Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana i ispraćaja RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija matičar novi sad novosađani Isključenje struje jkp lisje novorođenčad bebe jkp novosadska toplana isključenja struje bez struje bez vode restorani novi sad servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad horoskop betanija servisne informacije gradsko groblje sahrane novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina