Počele "Novosadske dečje BIG zimzarije": Više od 100 programa za mališane

Počele "Novosadske dečje BIG zimzarije": Više od 100 programa za mališane

"Novosadske dečje BIG zimzarije", osme po redu, počele su večeras i trajaće do 11. januara 2019. godine.

Otvaranje manifestacije obeležili su nastupi violinistkinje Lane Zorjan, članova plesnog studija "Partizan 2", malih glumaca i dečjih horova "Čarobne frulice" i "Zvončić", kao i bazar kreativnih radionica na kome su se predstavili svi učesnici ovogodišnjeg programa. Ambasadorka manifestacije je violinistkinja Lana Zorjan, učenica Osnovne muzičke škole "Isidor Bajić" koja je do sada osvojila šesnaest prvih nagrada na republičkim i četrnaest na međunarodnim takmičenjima.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju manifestacije. 

- Ovogodišnje izdanje "Zimzarija" je idealna prilika za svu decu, da zimski raspust provedu na najlepši mogući način, kroz igru, druženje i učešće u brojnim kreativnim radionicama. Ovim putem bih izrazio zahvalnost pre svega organizatorima, Dečjem kulturnom centru grada, a zatim i svima koji su ovu manifestaciju podržali i učinili da ona iz godine u godinu bude sve sadržajnija. Kroz brojne programe koje nudi deci, ona se upoznaju i sa značajnim umetničkim delima, starim zanatima, jezicima i kulturama drugih naroda, a takođe i sa našim bogatim kulturnim nasleđem – rekao je Aleksandar Petrović.

Manifestaciju ''Novosadske dečje BIG zimzarije'' organizuje Dečji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra "BIG". Više od 100 besplatnih kreativno-edukativnih programa za decu, tokom zimskog raspusta, biće realizovano na preko 20 lokacija u gradu. Ideja manifestacije je da osposobi decu predškolskog i školskog uzrasta za kreativno osmišljavanje njihovog slobodnog vremena.

Deci nižih razreda osnovnih škola u Novom Sadu podeljeno je 12.000 primeraka knjižica sa kompletnim programom manifestacije, a program je dostupan i na zvaničnom sajtu Dečjeg kulturnog centra Novi Sad www.dkcns.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klisa bez struje KCV novorođenčad sahrane novi sad servisne informacije Spens jkp lisje Isključenje struje raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad JGSP "Novi Sad" jkp novosadska toplana isključenja struje matičar novi sad novosađani servisne informacije novi sad bebe novosadska policija šoping centar promenada elektrovojvodina klinički centar vojvodine novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija promenada bez vode JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad