Počele pripreme paraolimpijaca u stonom tenisu

Počele pripreme paraolimpijaca u stonom tenisu

Već tradicionalno, naša paraolimpijska reprezentacija u stonom tenisu počela je pripreme u Novom Sadu. Naši reprezentativci su u prethodnih sedam dana trenirali i sparingovali sa reprezentativcima Holandije, a od nedelje takođe narednih sedam dana u goste im dolazi reprezentacija Slovačke. Selektor i trener naših najboljih paraolimpijaca Zlatko Kesler u pregovorima je oko dodatnih zajedničkih priprema sa selekcijoma Poljske, Hrvatske i Italije.

- U ovoj godini nam je najvažnije takmičenje Pojedinačno prvenstvo sveta u Celju od 15. do 21. oktobra. Na njemu će nastupiti petoro naših reprezentativaca: Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić u konkurenciji žena i Mitar Palikuća i Goran Perlić u muškoj konkurenciji. Očekujem jednu do dve medalje. Svakako računam, kada je reč o odličjima, na naše već proverene reprezentativce Borislavu, Nadu i Mitra, ali što nas ne bi iznenadili i Zorica Popadić i Goran Perlić, pa da to bude i više od očekivanog – uvek sa optimizmom govori selektor reprezentacije, Zlatko Kesler.

Pre toga naša reprezentacija će učestvovati na nekoliko svetskih kupova. Posebno će biti stavljen akcenat na svetske kupove koji se boduju za plasman na predstojeće Paraolimpijske igre u Tokiju. Prvi svetski kup je u Italiji a onda će uslediti još dva, u maju u Slovačkoj i Sloveniji. Prema najnovijim pravilima ITTF-a u dve takmičarske godine naša reprezentacija mora nastupiti na nekom od svestkih kupova van Starog kontinenta.

- U ovoj godini će to biti oni koji su kandidati za Paraolimpijske igre u Tokiju, a to su naši najbolje rangirani takmičari: Borislava Perić Panković, Nada Matić i Mitar Palikuća. U ponudi su svetski kupovi u Pekingu, Las Vegasu i San Hozeu. U zavisnosti od svetske rang-liste, u narednoj godini isto to očekuje i ostale naše reprezentativce – kaže selektor i naš proslavljeni paraolimpijac Kesler.

Sportski i poslovni centar "Vojvodina" u Novom Sadu i dalje je baza za okupljanje naše reprezentacije. Popularni SPENS sa svojom infrastrukturom i dalje pruža najbolje uslove za treninge sportista u kolicima u našej zemlji, pa je to i osnovni razlog zbog kojeg mu se svetski i evropski osvajači medalja uvek vraćaju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

EPS betanija jkp lisje bez struje dunav matična knjiga rođenih bez vode horoskopski znaci telep isključenja struje servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije jkp novosadska toplana novosadsko porodilište gradsko groblje horoskop novosađani bebe sahrane almaško groblje gradonačelnik Miloš Vučević radosne vesti novorođenčad elektrovojvodina porodilište raspored sahrana novi sad havarija na vodovodu RHMZ Miloš Vučević