POČELE REZERVACIJE: Smeštaj za vreme Exita i do 800 evra

POČELE REZERVACIJE: Smeštaj za vreme Exita i do 800 evra

Strani državljani koji dolaze na Exit festival već su počeli da rezervišu smeštaj u našem gradu, a Novosađani koji im izdaju sobe i stanove moći će da za četiri dana zarade čitavu platu.

Prenoćište tokom festivala, koji traje od 7. do 10. jula, u privatnom smeštaju košta od 8 do 50 evra, pa posetioci u najjeftinijoj varijanti mogu iznajmiti smeštaj za 25 evra. Iznajmljivanje stanova i kuća ide čak do 700 ili 800 evra za nekoliko festivalskih dana.

- Prošle godine sam iznajmio stan trojici momaka iz Holandije i oni će se vratiti kod mene. Tada sam za pet dana zaradio dovoljno za more, a spavao sam kod drugara - kaže Jovan Berić. On dodaje da je sve prošlo u najboljem redu i da je za šest dana koliko su gosti ostali u gradu, zaradio 400 evra.

Posetioci festivala najviše stanova iznajmljuju u blizini Petrovaradinske tvrđave, gde se Exit održava. Ipak, najviše koristi od festivala imaju vlasnici kuća. Oni se neretko sa porodicama iseljavaju na par dana kako bi što više gostiju boravilo u njihovim kućama, a za četiri dana uzmu i do 800 evra.

- Iznajmljujemo kuću od 200 kvadrata već 10 godina tokom Exita. Nikad nismo imali negativnog iskustva. Godinama su nam dolazili gosti iz Slovenije, Hrvatske, Irske i BiH. Bez obzira što poslednje dve godine ne dolaze na festival, jer su zasnovali porodice, i dalje smo sa njima u kontaktu i ostvarili smo lepa prijateljstva. Za sada imamo nekoliko grupa iz Slovenije i Hrvatske koje se raspituju, ali nisu još rezervisali. Dva dana pre nego što gosti dođu, sa decom i suprugom odlazim kod sestre u Veternik. Kapacitet kuće je 10 osoba i dnevno uzimamo po 200 evra - kaže Jelena Podraščanin iz Petrovaradina. Ona je već tri godine bez posla, te joj je svaki dinar dobrodošao.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bojan peric

  pre 1270 dana i 3 sata

  Podrska nelojalnoj konkurenciji i radu na crno

  Oceni komentar:
  0
  0
Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Dom zdravlja Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje zodijak raspored sahrana novi sad jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija astrologija betanija bez struje horoskop novosadsko porodilište skupština grada novog sada bebe vremenska prognoza gradonačelnik Miloš Vučević bez vode elektrovojvodina isključenje vode dnevni horoskop pošte srbije servisne informacije novi sad Ledena Šuma horoskopski znaci sahrane novi sad novorođenčad Isključenje struje štrajk poštara