POČELE REZERVACIJE: Smeštaj za vreme Exita i do 800 evra

POČELE REZERVACIJE: Smeštaj za vreme Exita i do 800 evra

Strani državljani koji dolaze na Exit festival već su počeli da rezervišu smeštaj u našem gradu, a Novosađani koji im izdaju sobe i stanove moći će da za četiri dana zarade čitavu platu.

Prenoćište tokom festivala, koji traje od 7. do 10. jula, u privatnom smeštaju košta od 8 do 50 evra, pa posetioci u najjeftinijoj varijanti mogu iznajmiti smeštaj za 25 evra. Iznajmljivanje stanova i kuća ide čak do 700 ili 800 evra za nekoliko festivalskih dana.

- Prošle godine sam iznajmio stan trojici momaka iz Holandije i oni će se vratiti kod mene. Tada sam za pet dana zaradio dovoljno za more, a spavao sam kod drugara - kaže Jovan Berić. On dodaje da je sve prošlo u najboljem redu i da je za šest dana koliko su gosti ostali u gradu, zaradio 400 evra.

Posetioci festivala najviše stanova iznajmljuju u blizini Petrovaradinske tvrđave, gde se Exit održava. Ipak, najviše koristi od festivala imaju vlasnici kuća. Oni se neretko sa porodicama iseljavaju na par dana kako bi što više gostiju boravilo u njihovim kućama, a za četiri dana uzmu i do 800 evra.

- Iznajmljujemo kuću od 200 kvadrata već 10 godina tokom Exita. Nikad nismo imali negativnog iskustva. Godinama su nam dolazili gosti iz Slovenije, Hrvatske, Irske i BiH. Bez obzira što poslednje dve godine ne dolaze na festival, jer su zasnovali porodice, i dalje smo sa njima u kontaktu i ostvarili smo lepa prijateljstva. Za sada imamo nekoliko grupa iz Slovenije i Hrvatske koje se raspituju, ali nisu još rezervisali. Dva dana pre nego što gosti dođu, sa decom i suprugom odlazim kod sestre u Veternik. Kapacitet kuće je 10 osoba i dnevno uzimamo po 200 evra - kaže Jelena Podraščanin iz Petrovaradina. Ona je već tri godine bez posla, te joj je svaki dinar dobrodošao.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Blica"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bojan peric

  pre 2356 dana i 22 sata

  Podrska nelojalnoj konkurenciji i radu na crno

  Oceni komentar:
  0
  0