Počeli radovi: Kanalizacija stiže na Sajlovo

Počeli radovi: Kanalizacija stiže na Sajlovo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa v. d. Direktora JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejanom Mandićem prisustvovao početku radova na izgradnji kanalizacije u šest ulica u naselju Sajlovo.

- Počinjemo danas izgradnju još tri kilometra kanalizacione mreže u naselju Sajlovo. U prethodne dve godine, JP „Zavod za izgradnju grada“ je u ovom delu grada izgradilo preko 15 km kanalizacione mreže i dve crpne stanice, kao i kolektor kojim će otpadne vode biti odvođene u gradski kanalizacioni sistem. Sa ova tri kilometra, odnosno još šest ulica, celo Sajlovo će biti pokriveno kanalizacionom mrežom. Razgovarali smo sa meštanima i sa predstavnicima buduće Mesne zajednice - za čije formiranje je Skupština grada dala saglasnost, s obzirom na to da to naselje po broju stanovnika i prema kapacitetima kojima raspolaže, zaslužuje da ima taj status. Oni će u dogovoru sa Gradom, napraviti prioritetnu listu za dalje investicije i na taj način će u budućem periodu biti rešavani problemi s kojima se suočavaju građani Sajlova. Ubeđen sam da stanovnici vide da jednako vodimo računa o svim delovima grada i da se prethodne tri godine ulagalo u Sajlovo, a radilo se na asfaltiranju ulica, javnoj rasveti, izgradnji dečijih igrališta, kanalizacionoj mreži i drugo – rekao je gradonačelnik Vučević.

V. D. Direktora „Zavoda za izgradnju grada“ Dejan Mandić rekao je da je izvođač radova DOO „Bulevar Company“, ugovorena vrednost radova iznosi 32. 678. 611, 30 dinara, dok je rok za završetak radova 110 kalendarskih dana.

- Novoizgrađena mreža omogućiće priključenje svih postojećih i planiranih objekata čime će problem odvođenja otpadnih voda u potpunosti biti rešen u čitavom naselju. U ovoj fazi biće izgrađeno oko 2, 8 km kanalizacione mreže koja obuhvata ulice Miloša Krne, Nikole Begovića, Sajlovo 26, Sajlovo 28, Sajlovo 30, Sajlovo 31 i manji deo Ulice Gornje Sajlovo, a takođe će se graditi i još jedna relejna crpna stanica koja će biti locirana u Ulici Gornje Sajlovo – rekao je Mandić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan