Počeli radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici

Počeli radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Sremskoj Kamenici

U cilju unapređenja putne infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pristupila je realizaciji još jednog značajnog i krupnog investicionog poduhvata, predviđenog Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, saopštavaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi, u ponedeljak, 19. novembra, počeli su radovi na izgradnji kružne raskrsnice ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova u Sremskoj Кamenici (kod Instituta). U postojećem stanju ovo je neuređena četvorokraka raskrsnica na kojoj nije omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista. Pešački saobraćaj u zoni raskrsnice je dosta frekventan jer se u blizini nalazi autobusko stajalište, dok se biciklistički saobraćaj odvija po kolovozu.

- Formiranjem kružne raskrsnice doprineće se efikasnijem i racionalnijem odvijanju kolskog saobraćaja na pravcu prema Institutu. Takođe, izgradnjom planiranih pešačkih i biciklističkih staza biće povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju, tako što će pešački saobraćaj biti olakšan, a biciklistički izmešten sa kolovoza – kaže se u saopštenju. 

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice obuhvataju i postavljanje novog javnog osvetljenja, kao i izmeštanje vodovodne i kanalizacione mreže iz zone buduće kružne raskrsnice. Trenutno su u toku radovi na podzemnoj infrastrukturi, pri čemu iz UGZI napominju da Institut nijednog momenta neće ostati bez dovoda vode. Takođe, za sve vreme izvođenja radova, vozilima će biti omogućen odgovarajući prilaz Institutu.

Završetak svih predviđenih radova može se očekivati početkom leta iduće godine, u skladu sa ugovorenim rokom od 210 kalendarskih dana.

Ova investicija vredna je preko 90 miliona dinara, a zajedničkim ulaganjem finansiraju je Grad Novi Sad (Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije) i APV Vojvodina (Uprava za kapitalna ulaganja), kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada,

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1352 dana i 5 sati

  Konacno da se u Kamenicu nesto ulaze...

  Oceni komentar:
  0
  0