Počeli radovi na rekonstrukciji Betanije, posao gotov na proleće 2020.

Počeli radovi na rekonstrukciji Betanije, posao gotov na proleće 2020.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde je započeta rekonstrukcija lamela B i C, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 190 miliona dinara.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade APV, reč je o radovima koji su počeli još 2008. godine u vreme bivšeg saziva pokrajinske vlade, tokom čijeg je mandata je, navodi se, prema nalazu sudskog veštaka pronevereno 300 miliona dinara.

– Započeli smo radove na rekonstrukciji ove klinike koji su trebali da budu završeni pre deceniju. Izdvojili smo sredstva i završićemo ovaj posao na proleće 2020. godine. Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih klinika, cilj nam je da je opremimo najsavremenijom opremom i da što pre bude puštena u funkciju – istakao je predsednik Mirović.


– U toku su i radovi i nabavka opreme za više klinika Kliničkog centra Vojvodine. Imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra u naredna dva meseca, a u toku su i radovi na Internoj klinici
– dodao je predsednik Vlade APV.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Đorđe Ilić izjavio je da će u rekonstruisanom delu Klinike biti smeštena operativna, opšta i urgentna ginekologija i poluintenzivna i intenzivna nega.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan