Počelo takmičenje u malim olimpijskim igrama

Počelo takmičenje u malim olimpijskim igrama

Danas je u osnovnoj školi "Jožef Atila" otvoreno takmičenje u malim olimpijskim igrama koje organizuje Savez za školski sport Grada Novog Sada. Na takmičenju učestvuje preko 550 učenika prvih, drugih i trećih razreda novosadskih osnovnih škola.

Prvaci, u ekipama mešovitog sastava takmičiće se na tzv. "Zabavnom poligonu", učenici drugog razreda na "Poligonu spretnosti", a učenici trećeg razreda podeljeni u muške i ženske ekipe okušaće se u "Poligona svestranosti".

Generalni sekretar Saveza za školski sport Grada Novog Sada Aleksandra Marjanac objasnila je da prvoplasirana ekipa, u svakoj kategoriji stiče pravo učešća na SOŠO olimpijadi, dok će drugoplasirane i prvoplasirane ekipe učestvovati na međuokružnom takmičenju koje predstavlja drugi nivo istog takmičenja.

Uvek se veoma radujem kada prisustvujem masovnim događajima na kojima učestvuju deca. Njihovo zadovoljstvo i entuzijazam su najbolji pokazatelji rezultata rada gradskog Saveza za školski sport. Prepoznajemo značaj školskog sporta i već godinama kontinuirano ulaže u tu oblast kako bismo podstakli da se što više dece da se bave sportom i obezbedili što bolje uslove za to. Nekada je bila najveća čast takmičiti se za svoju školu i predstavljati sportska dostignuća vršnjacima. Mi radimo na tome da se duh tog vremena vrati i da ovakvih događaja bude još više, jer znamo koliki je značaj fizičke aktivnosti za zdrav život i pravilan razvoj dece osnovnoškolskog uzrasta – izjavio je Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji je otvorio takmičenje.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan