Počelo uređivanje Štranda

Počelo uređivanje Štranda

Radnici Gradskog zelenila izvode radove na pripremi Štranda za nadolazeću prolećnu sezonu. U toku je grbljanje i čišćenje travnjaka od grana i lišća, prihrana cveća, ukrasnog šiblja i drveća, grabljanje celokupnog prostora plaže, kao i orezivanje suvih grana radi očuvanja estetike i bezbednosti posetilaca.

U okviru projekta "Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada" na Štrandu je posađeno 25 novih stabala umesto drveća koje je polomljeno u olujama 2023. Zasejana je trava na oko 3.000 kvadrata travnjaka koji su ugaženi tokom letnje sezone. U narednim danima izvršiće se aeracija i đubrenje travnjaka. U toku je izrada 100 metara drvenih šetnih staza za pesak – stoji u saoštenju JKP "Gradsko zelenilo".

Direktor Gradskog zelenila Miloše Egić kaže da je u martu planirano čišćenje kabina, ugostiteljskih objekata i toaleta, a da je u aprilu planirano prskanje travnjaka protiv krpelja, deratizacija i dezinsekcija kabina, finalno sređivanje toaleta i objekata.

On podseća da su pre dve godine postavljeni ukrasni zeleni zidovi s obe strane glavnog ulaza, sačinjeni od puzavica i ukrasnog cveća, koje se u spušta u slapovima i ulepšava ulaz na plažu, kao i da je u  sklopu projekta "Plava zastava - bezbedna plaža" nabavljen novi spasilački čamac, dodatne spasilačke kule, bove za označavanje zona za kupanje, kao i oprema neophodna za efikasno delovanje spasilačke službe i službe prve pomoći.

Deo ulaganja od 24 miliona obuhvatio je i rekonstrukciju i modernizaciju svih toaleta na plaži. Sada sva četiri toaleta na Štrandu imaju kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, toplu vodu i prostor za odlaganje higijenske i protivpožarne opreme. U planu nam je da unapredimo sportske terene, plažu i dečija igrališta i ceo Štrand učinimo još zabavnijim, bezbednijim i modernijim – rekao je Egić.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan