Počeo četvrti "Novosadski oktoberfest", večeras nastupaju Električni orgazam, Jura Stublić i Film...

Počeo četvrti "Novosadski oktoberfest", večeras nastupaju Električni orgazam, Jura Stublić i Film...

U petak, 18. oktobra, u Master hali Novosadskog sajma otvoren je četvrti "Novosadski Oktoberfest"

Manifestacija je prošle godine okupila više od 15.000 posetilaca, a kao i prethodne tri godine, osim bogatog muzičkog programa, posetioce ove godine očekuje mnoštvo različitih pivskih etiketa i gurmanluka karakterističnih za "Oktoberfest". Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Četvrti put za redom je bavarski duh u Vojvodini i minhenski festival u Novom Sadu. "Novosadski Oktoberfest" je svakako jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista i boljoj turističkoj ponudi Grada Novog Sada. Imajući u vidu pokazatelje za prvih devet meseci u 2019, prošle godine smo imali rekordnih 450.000 noćenja, a pre samo sedam godina čak duplo manje. Pored ljubaznih ljudi, dobrih novosadskih domaćina, neophodno je da imamo i bolji sadržaj, iz godine u godinu bolju ponudu. Upravo to su organizatori ove manifestacije prepoznali i uspeli da ustoliče ovu manifestaciju kao jedan od bitnih događaja ucrtanih u kalendar zabavnih sadržaja u našem gradu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da aplauzom pozdrave Sinišu Mihajlovića koji je, za razliku od ove, prošle godine bio na otvaranju trećeg "Novosadskog Oktoberfesta" i koji sad igra svoju najtežu životnu utakmicu.


Kako javljaju iz Gradske kuće, prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktor Nemačko – Srpske privredne komore Martin Кnap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i predsednik "Color Press Group" Robert Čoban. Oni su posetiocima poželeli dobar provod i da se izuzetan kvalitet manifestacije unapređuje u budućnosti, kao i sve veću posećenost u godinama koje slede.

Nakon ceremonije otvaranja manifestacije, usledili su nastupi muzičkih sastava Atomsko sklonište, Van Gog, Bend Sanitarium i Zbogom Brus Li a danas, drugog dana "Novosadskog Oktoberfesta" nastupiće Ortodox Celts, Jura Stublić i Film, Dejan Petrović Big Band i Električni orgazam.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan