Počeo sedmi "OPENS Youth Fair" u Novom Sadu

Počeo sedmi "OPENS Youth Fair" u Novom Sadu

Sedmi sajam omladinskog turizma, pod sloganom "Letnja avantura startuje s više uzbuđenja", počeo je u utorak uveče. Manifestacija će trajati dva dana, a biće održana na tri mesta u centru grada.

Organizatori manifestacije, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada su Turistička organizacija Novog Sada, Exit tim i OPENS, uz podršku Fondacije "Novi Sad 2021", kao i prijatelja manifestacije Fortuns, Muzičke omladine Novog Sada, Strada, Barmens i P.K. "Adrenalin".

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju 7. "Opens Youth Fair".

- Novi Sad je odavno širom otvorio vrata za sve mlade koji žele da se zabave i provedu, ali i da nešto novo nauče, da razmene znanja i iskustva, da pokažu svoje talente. Jer naš grad je, zahvaljujući Omladinskom sajmu turizma, učvrstio svoju poziciju kao centar mladih iz celog sveta. Ovaj sajam ne samo da je, kao prethodnica Exita, festival spustio u centar grada, pa on tako živi i pre glavnih dešavanja na Petrovaradinskoj tvrđavi, već su u okviru njega otvarane i debate na kojima su mladi pokazivali svoju društvenu odgovornost. Kako se bliži 2019. godina i ostvarenje titule Omladinska prestica Evrope, drago mi je što vidim da je svakim danom sve više mladih entuzijasta, da su projekti na kojima rade sve bolji, a njihove ideje sve održivije – rekao je Cvjetićanin i dodao da je Novi Sad najbolji primer kako se politika prema mladim ljudima približila direktno do njih, i oni su sada potpuno uključeni u donošenje odluka o pitanjima statusa i položaja mladih u gradu, kroz desetine omladinskih organizacija uz podršku grada.U toku programa svečanog otvaranja, u novootvorenoj OPENS kancelariji, prisutnima su se pored člana Gradskog veća za sport i omladinu, obratili i predsednik Upravnog odbora Exit fondacije Ivan Petrović, zatim u ime OPENS-a Valentina Antić, kao i svetska prvakinja u mountinboardu iz Novog Sada Senka Bajić koja je zvanično otvorila sedmi sajampo redu .

Na Trgu slobode su izloženi štandovi gde se promoviše turistička ponuda, a tokom dve sajamske večeri nastupaće brojni plesni klubovi i biće predstavljeni adrenalinski sportovi. Kultura i umetnost biće promovisane putem radionica, a veče će biti upotpunjeno degustacijom i demonstracijom pravljenja bezalkoholnih koktela. Noćni bazar, upotpuniće sadržaj Sajma i ove godine, a muzički džez program "World jazz orchestra" biće predstavljen u Katoličkoj porti.

Omladinski sajam turizma trajaće od 10. do 11. jula, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, u centru Novog Sada, na tri lokacije u starom jezgru grada, tačnije na Trgu slobode, u Katoličkoj porti i u OPENS kancelariji u Laze Telečkog br. 2. Ta kancelarija će u vreme trajanja Sajma biti otvorena od 18 do 21 sat, za sve koji žele da je obiđu i da se zabave. Program manifestacije je dostupan OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan