Počeo Tesla Global Forum: Radionice, diskusije i okrugli stolovi u čast velikog naučnika

Počeo Tesla Global Forum: Radionice, diskusije i okrugli stolovi u čast velikog naučnika

Tesla Global Forum, festival nauke, kulture i duhovnosti počeo je danas, 9. jula i trajaće do 12. jula.

Tesla Global Forum je višednevni multimedijalni događaj koji se svake godine održava u julu, na nekoliko lokacija na Fruškoj Gori i u Novom Sadu. Manifestacija se održava u čast i slavu našeg velikana Nikole Tesle i posvećena je popularizaciji nauke, obrazovanja, kulture i duhovnosti. Poseban događaj, u okviru manifestacije, je obeležavanje rođendana Nikole Tesle (10. jul) u Matici srpskoj, kada se istaknutim domaćim i svetskim linostima dodeljuju Tesla priznanja „Bela golubica“ i „Tesla Silver Koin“. Dobitnici ovih priznanja su proslavljeni svetski naučnici, književnici, reditelji, UNESKO lideri. Među njima je i američki Nobelovac Robert Karl sa univerziteta Rajs u Hjustonu.

Posebno mesto u okviru festivala pripada omladinskom Tesla Sajber Kampu, koji će ove godine primiti oko 200 studenata sa domaćih i stranih fakulteta. Tesla Global Forum je manifestacija festivalskog karaktera koja okuplja istaknute naučnike, profesore, umetnike, filozofe, sociologe, pisce, producente i muzičare da prenesu svoja iskustva i znanje prisutnim studentima i široj javnosti putem predavanja, okruglih stolova, panel diskusija, tematskih i kreativnih radionica. Izložbe, koncerti, filmske projekcije su izuzetno važan deo Tesla Global Foruma.

Tema ovogodišnjeg Tesla Global Foruma je Antropologija budućnosti. Namera je da se iz različitih uglova sagleda ljudsko poimanje budućnosti kroz istoriju. Razmatraće se vizije budućnosti naših velikih i istaknutih prethodnika pa do najnovijih hipoteza o budućnosti moderne civilizacije.

Učesnici će imati priliku da na kreativan način doprinesu diskusiji i aktivnostima (predavanja, okrugli stolovi, radionice), da čuju i usvoje neka vredna iskustva i znanja istaknutih predavača, da nauče nešto novo iz oblasti koja ih zanima i da se, uz sve to, i dobro zabave.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan