Početak izgradnje stanova za bezbednjake u NS zakazan za sredu, useljenje krajem 2020. godine

Početak izgradnje stanova za bezbednjake u NS zakazan za sredu, useljenje krajem 2020. godine

Izgradnja prvih 548 stanova u Novom Sadu za pripadnike službi bezbednosti, policiju, BIA, vojsku, zatvorsku stražu, počeće 7. avgusta u naselju Jugovićevo, pored kasarne, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Prvih 548 stanova je prva faza ovog projekta i očekujemo da prvi stanovi budu useljeni krajem 2020. godine. Potom nas čeka još 1.472 stana u drugoj fazi isto na Jugovićevu. Pripadnici službi bezbednosti za ove stanove plaćaće 500 evra po kvadratnom metru. Grad je urbanističkim planovima u tom delu predvideo i izgradnju vrtića i škole – rekao je Vučević.

On je o izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti govorio i u kontekstu izgradnje stanova za izbeglice i socijalno ugrožene porodice u Veterniku, što je u toku, a na šta se čekalo skoro 11 godina, jer su građani, kako je rekao, pružili otpor takvoj ideji, javlja RTV.

Govoreći o izgradnji stanova za službe bezbednosti u naselju Jugovićevo, gradonačelnik je podsetio da će u tom delu grada biti izgrađen i Atletski centar, sa atletskim stadionom i dvoranom.

Kako je ranije najavila ministarka Mihajlović, vrednost tih radova na nivou Srbije je 325 miliona evra.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati ovde.  

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Bari

    pre 1718 dana i 19 sati

    Grade stanove i druge stvari a centar grada prodali firmama da grade hangare za parce hleba kopleks bivse auto bojvodine na uglu temerinske i partizanske koja vredi na desetine miliona evra prvo dali TUS firmi aSada oni ga prodali HAMANU za 3 miliona evra a vrednost najmanje 20-50 miliona evra ko to kumuje ovim poslovi neka se to ispita

    Oceni komentar:
    1
    2
  • Nikolina

    pre 206 dana i 16 sati

    Sta treba za stan

    Oceni komentar:
    0
    0