Početak suđenja za prošlogodišnji pokušaj ubistva na Limanu

Početak suđenja za prošlogodišnji pokušaj ubistva na Limanu

U Višem sudu u Novom Sadu juče je počelo suđenje Luki Milnoviću (25) iz Novog Sada, okrivljenom za pokušaj ubistva Milana Nikolovskog u maju prošle godine.

Na jučerašnjem pretresu okrivljeni je pred sudskim većem izneo odbranu, kao i na pripremnom ročištu negirao je delo koje mu se stavlja na teret. On se u fazi istrage branio ćutanjem.

Optuženi je naveo da poznaje oštećenog još iz osnovne škole.

Nekoliko meseci pre kritičnog događaja saznao sam da je on u vezi sa mojom rođenom sestrom, iako nisam odobravao tu vezu, jer je oštećeni bio sklon alkoholu, drogi i nasilju, nisam se mešao, budući da nisam mogao da utičem na moju sestru da raskine tu vezu. 12. maja prošle godine u popodnevnim časovima sestra me je nazvala, bila je uplakana, rekla mi je da ju je Milan pretukao i da ne zna šta da radi. Rekao sam joj da ga prijavi policiji, a da meni da njegov broj da čujem o čemu se radi. Zvao sam ga, ali nije bio dostupan. Kada sam narednog dana krenuo na osmodnevni odmor sa tadašnjom devojkom u Vrnjačku Banju, svratio sam u "Maxi" kako bih kupio potrebne namirnice – izjavio je optuženi.

On je dodao da je u prodavnici sreo Milana i da su počeli da se svađaju, a po izlasku iz prodavnice su se i potukli.

Ja sam ga prvi udario otvorenom šakom, razmenjivali smo udarce, ubrzo sam ga oborio na zemlju i još nekoliko puta udario pesnicom po nogama i telu. Primetio sam da ima krvi oko usta i nosa, smatrao sam da je sam ga dovoljno tukao i otišao sam. Nakon osam dana u Banji, vratio sam se u Novi Sad, otišao sam u stan u kojem sam živeo u Ulici Dragiše Brašovana, ali je bio zapečaćen. Mislio sam da je to zbog jednog suđenja koji sam imao u Beogradu, otišao sam na selo i vratio se u septembru. Na dan hapšenja bio sam sa društvom na keju, kada je došla policija u rutinsku kontrolu. Pobegao sam odbacivši kutiju sa cigarama i džointom koji nije bio moj. Policija me je ubrzo savladala, ali nije pronašla odbačenu kutiju. U stanici nisu ništa hteli da mi kažu i nakon nekoliko sati čekanja sproveli su me u Okružni zatvor na Klisi. Naknadno sam saznao da je oštećeni ranjen nožem toga dana kada smo se sukobili – naveo je u svojoj odbrani okrivljeni.

Na pitanje svog branioca rekao je da ne želi da odgovara na dalja pitanja tužilaštva i suda. Prema optužnom aktu koji zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Ksenija Bašić, Milnović je 12. maja, prošle godine pokušao da liši života Milana Nikolovskog. On je ušao u "Maxi", sreo oštećenog, posle svađe je došlo do razračunavanja u ulici doktora Ivana Ribara. Milan N. je pri sukobu uboden nožem u vrat više puta i pri tom zadobio teške telesne povrede.

Branilac okrivljenog, advokat Milan Dabić, predložio je ukidanje pritvora za njegovog branjenika koji se u njemu nalazi već 14 meseci što je sudsko veće kojim predsedava sudija Srđan Savić odbilo. Predsednik veća je obrazložio odbijanje predloga odbrane time što je okrivljeni već odgovarao za slična dela. Naredno ročište zakazano je za 6. decembar.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan