Početkom decembra više informacija o dočeku Nove godine na Trgu

Početkom decembra više informacija o dočeku Nove godine na Trgu

Početkom decembra biće poznati planovi za doček 2016. godine na Trgu slobode, prenosi 021. Tako je ovom portalu rečeno u Gradskoj kući.

Na pitanje koliko je novca planirano za doček na Trgu slobode i za druge novogodišnje programe, kao i da li će ove godine veći deo troškova pokriti donatori i sponzori, u Gradskoj kući je samo rečeno da će javnost o svemu biti upoznata početkom narednog meseca.

Podsetimo, prošlogodišnji doček 31. decembra, kao i proslava Srpske Nove godine 13. januara sa Svetlanom Cecom Ražnatović plaćeni su oko osam miliona dinara sa računa Kulturnog centra grada Novog Sada, dok je ostatak od 11,3 miliona vraćen u budžet jer su, kako je tada saopšteno, sve platili donatori. Njihova imena su do danas ostala nepoznata, kao i koliko je program koštao. Poznato je samo da je osam miliona iz KCNS otišlo za potrebe troškova obezbeđenja i pratećih tehničkih službi, a ne za honorare.

Inače, u ovogodišnjem budžetu grada, tj. programu KCNS-a se za novogodišnje praznike planira tek 10 miliona dinara, što jasno govori da Grad planira da troškove pokriju sponzori i donatori. Nezvanične informacije iz Gradske uprave govore da još nije odlučeno da li će i ove godine Novi Sad imati neku od velikih muzičkih zvezda na Trgu slobode, što 31. decembra, što 13. januara, ili će se ići na skromniji program, tek toliko da se pruži građanima prilika da i predstojeću godinu dočekaju tradicionalnim okupljanjem u centru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan