Počinje 12. Novosadska jesen

Počinje 12. Novosadska jesen

Tradicionalna manifestacija, 12. Novosadska jesen, počinje danas u 11 sati i traje do 24. oktobra. Jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, održaće se na prvom spratu SPC “Vojvodina” (Spens), uz podršku gradske uprave za zaštitu životne sredine i gradske uprave za privredu.

Manifestaciju će otvoriti predsednik Pokreta gorana Novog Sada Petar Viđikant, a nastupaju učenici Onovne škole „Žarko Zrenjanin”, koji će izvesti „Ekološku himnu” i „Ekološku azbuku”.

Novosadska jesen će ove godine imati pet izložbi. Tri stalne izložbene celine su: Izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, Izložba meda i zdravstveno - bezbedne hrane i Izložba suvenira i proizvoda starih i umetničkih zanata. Dve tematske izložbe su: Izložba fotografija “Eko foto 2015” i Izložba “Retrospektiva 6. Salona pejzažne arhitekture”.

Manifestacija je postala tradicionalna zahvaljujući odličnoj saradnji sa više od 230 izlagača - najvećim proizvođačima i uvoznicima cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođačima meda i zdravstveno - bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata.

- Više od 70.000 zadovoljnih posetilaca tokom pet dana trajanja manifestacije su takođe pokazatelj koliko je “Novosadska jesen” zanimljiva našim sugrađanima, navode organizatori.

Program manifestacije možete da pogledate OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan