Počinje čišćenje oko metadonskog centra, nakon pisanja medija

Počinje čišćenje oko metadonskog centra, nakon pisanja medija

Stanare Ulice Mikole Kočiša, koja je postala epicentar narkomanskih zavisnika i dilera droge, prvo će da posete radnici JKP „Zelenilo“ koji su dobili zadatak da hitno raskrče travu i šiblje u ovoj ulici.

Nakon pisanja „Blica“ o mukama stanara u ulici gde je Metadonski centar, reagovao je i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je direktoru „Zelenila“ Milošu Egiću naredio da hitno pošalje svoje radnike u Ulicu Mikole Kočiša kako bi je doveli u red.

- Zvali su nas danas iz „Zelenila“ da pitaju gde sve treba da krče. Očigledno da se sada digla velika prašina. Ali ako misle da će sa sklanjanjem trave, šiblja i grana rešiti problem, nisu u pravu. Mi ne odustajemo od naših zahteva da se centar premesti na neko drugo mesto - kaže S. B. stanar ove ulice.

Radnici „Zelenila“ bi do kraja nedelje trebalo da srede zapuštene delove ove ulice, ali i okolnih ulica.

Horor ulica, kako je nazivaju, zarasla u zelenilo, puna špriceva i igala, bez javne rasvete, mesto je gde se pored metadonskih zavisnika okupljaju i narkomani i dileri droge. Njihove svađe, tuče i drogiranje na ulici gledaju svi stanari, ali i mala deca koja tu žive i prolaze na putu do škole. Žitelji ovog dela grada potpuno su izgubili strpljenje kada su krenule provale i pljačke njihovih domova. M. V., jedan od prvih komšija Metadonskog centra, kako kaže, ono što je u ovih nekoliko meseci doživeo je za filmski scenario, a ne stvarnost, zbog čega zahteva od nadležnih da reše problem.

- Jednom sam zatekao narkomana kako leži omamljen na kauču u mojoj dnevnoj sobi. Sreća pa je žena bila na poslu. Prestravila bi se. Ušao je preko terase jer sam na prvom spratu. Nije ništa uzeo, ali sam nekako morao da ga izbacim napolje jer je jedva bio pri sebi. Drugi su mi isto tako nekoliko puta spavali na terasi, a jednom sam ispred zgrade zatekao dvojicu kako jedan drugog bodu iglama u stražnjicu - izjavio je M. V.

Policijske patrole spremne

Iz Kliničkog centra Vojvodine najavljuju da će ulica biti sređena, kao i prilaz Metadonskom centru, što bi po njima trebalo da reši veliki deo problema, ali se stanari s tim ne slažu. S druge strane, iz policije obaveštavaju da svaki dan njihovi službenici određeno vreme provode u toj ulici, te da su svaki put kada je neko prijavio provalu ili krađu hitno izlazili na teren. No stanari u početku nisu u svim slučajevima provala i upada u posede zvali policiju, no sada svi obraćaju više pažnje na to šta se dešava u Mikole Kočiša.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan