POČINJE "NOFEK": Novosadski festival knjige od petka na platou Spensa

POČINJE "NOFEK": Novosadski festival knjige od petka na platou Spensa

JP Sportski i poslovni centar "Vojvodina" obavestilo je građane da će od 8. do 10. septembra, na platou ispred Spensa biti održan Novosadski festival knjige – NOFEK.

Kako se navodi u pozivu,  festival predstavlja trodnevnu, nekomercijalnu manifestaciju koja ima za cilj da književnost približi mladima.

Gradska biblioteka u Novom Sadu će, u okviru partnerstva sa Udruženjem "Poenta", učestvovati na festivalu, a zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa uslugama koje Gradska biblioteka pruža svojim korisnicima kao i sa izdavačkom delatnošću biblioteke.

KNJIGA U ZAMENU ZA HUMANITARNI SMS: Nakon "Gradić festa", akcija više novosadskih udruženja seli se na NOFEK. Cilj je sakupljanje novca za lečenje našeg sugrađanina Jugoslava Berklovića, koji je, nakon saobraćajne nesreće, ostao vezan za invalidska kolica, a uz pomoć skupog tretmana matičnih ćelijama dobio bi veliku šansu da ponovo prohoda. Sistem funkcioniše tako što će aktivisti (slika gore) Novosađanima ponuditi knjige, a oni bi zauzvrat trebalo da pošalju SMS za Jugoslava110 na broj 3030 (200 RSD). Takođe, organizatori poručuju da su im za ostvarenje akcije i dalje potrebne knjige, koje građani mogu odneti u knjižaru "Lemi" ili u "Američki kutak". Ukoliko želite da donirate veće količine knjiga, pozovite broj telefona  064 209 7752.

Kako se dalje poručuje u najavi NOFEK-a, aktivnosti poput Poetskog maratona, Polemičke predstave, S piscem na ti i druge na sistematski, objedinjen način obogaćuju kulturnu ponudu Novog Sada, a mladi i drugi sugrađani dobijaju priliku da na interaktivan način učestvuju u aktivnostima koje su besplatne, kreirane od mladih za mlade, na prostoru koji je njima blizak. 

Neki od učesnika su poznata imena srpske književnosti kao na primer Ivan Negrišorac, Blagoje Baković, Gordana Đilas, Sava Damjanov, Ljiljana Pešikan Ljuštanović, ali će na NOFEK-u biti predstavljene i mlade nade naše književnosti poput Luke Tripkovića, Rastka Lončara i Andreje Kargačin.

U slučaju da dođe do pogoršanja vremena, festival će se održavati u zatvorenom prostoru Spensa.

Novosadski festival knjige – NOFEK je projekat Udruženja "Poenta", osnovanog od strane studenata književnosti i omladinskih radnika. Festival se realizuje uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada, Biblioteke Matice srpske, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, JP SPC "Vojvodina" i organizacija za mlade Centar za omladinski rad i USPON.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode štrajk u pošti JKP Vodovod i kanalizacija dnevni horoskop vremenska prognoza novi sad isključenje vode štrajk poštara sahrane novi sad Isključenje struje horoskop matičar novi sad bez struje obustava rada jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Miloš Vučević elektrovojvodina vremenska prognoza bebe isključenja struje novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija zodijak novorođenčad servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja pošte srbije betanija raspored sahrana novi sad