Počinje: Novi Sad u vinskom štimungu

Počinje: Novi Sad u vinskom štimungu

Međunarodni festival vina Interfest, koji ove godine beleži 12. izdanje, počinje večeras na Trgu slobode i trajaće do subote 20. juna. Svečano otvaranje festivala njavljeno je za 21 sat.

Kako najavljuju organizatori, u toku ova tri dana, Novosađanima i gostima predstaviće se više od 90 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Austrije, Portugalija, Italije i Španije, a pored ponude učesnika festivala, ove godine posetioci će imati priliku da uživaju i u nekoliko vinskih premijera, kao i gastronomskim specijalitetima. 

Festival prate predavanja i radionice namenjene profesionalcima u vinskom biznisu, ali i ljubiteljima vina. Govoriće se o vinskom turizmu, o grešakama u tehnologiji vina, vinogradarstvu i vinskom pasošu Srbije.

Za goste je pripremljen i muzički program iza koga stoji orkestar Aleksandra Dujina. Ovaj trodnevni program posetioci će moći da vide i čuju na sceni ispred Gradske kuće na Trgu slobode.

Svako veče će Aleksandar Dujin Orkestra počeće stilski drugačijom instrumentalnom muzičkom celinom koju će izvoditi: Aleksandar Dujin – klavir, Vojislav Savkov – saksofon, Fedor Ruškuc – kontrabas i Nenad Kojić – bubanj, dok će se u drugom delu priključivati vokalne solistkinje koje će izvoditi vokalnu džez muziku različitih žanrova.

Četvrtak 18. jun

prvi deo
Aleksandar Dujin Orkestra – instrumental jazz classic
drugi deo
Aleksandar Dujin Orkestra i Vladana Marković – jazz vocal standards

Petak 19. jun

prvi deo
Aleksandar Dujin Orkestra – instrumental smooth jazz
drugi deo
Aleksandar Dujin Orkestra i Tanja Jovićević – jazz vocal soul standards

Subota 20. jun

prvi deo
Aleksandar Dujin Orkestra – instrumental jazz standards
drugi deo
Aleksandar Dujin Orkestra i Svetlana Palada – jazz vocal evergreen & pop standards

ČAŠA I VAUČER: Cena vaučera za degustaciju je 100, a čaše za degustaciju 250 dinara. Festival svako veče traje od 19 do 23.30 sati.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zlata Lukavac

  pre 1917 dana i 21 sat

  D <3 I <3 V <3 N <3 O <3

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Zlata Lukavac

  pre 1917 dana i 21 sat

  D <3 I <3 V <3 N <3 O <3

  Oceni komentar:
  0
  0