Počinje obnova dečjih igrališta na Limanu, Grbavici, Keju i u centru

Počinje obnova dečjih igrališta na Limanu, Grbavici, Keju i u centru

Popraviće se i osvežiti mnogi rekviziti, a oni koji su potpuno uništeni, demontiraće se i ukloniti, ali će se na njihovim mestima postaviti novi. Pored ovih radova, popravljaće se peščanici, košarkaške table i obruči, uređiveće se platoi za igru dece u međublokovskim površinama, popravljati i farbati klupe i kante za otpatke …

Zavod za izgradnju grada počinje obnovu i sanaciju postojećih dečijih igrališta i sportskih terena na celoj teritoriji grada. Za ovu namenu odvojeno je 10 miliona dinara.

Kako navode iz ovog preduzeća, ravi se izvode u okviru redovnog održavanja, na osnovu Programa finansiranja određenih komunalnih delatnosti od lokalnog interesa. Počeće se od lokacija na kojima je bezbednost dece najugroženija, a navedeni radovi odvijaće se najpre na Limanu, Grbavici, Keju i u Starom gradu.

- Stručne službe ZIG -a, uvidom u situaciju na terenu, ustanovile su na kojim sve lokacijama i u kojoj meri je potrebno intervenisati. Potrebno je izvršiti popravku i osveženje mnogih rekvizita, a oni koji su potpuno uništeni, demontiraće se i ukloniti, ali će se na njihovim mestima postaviti novi. Pored ovih radova, pristupiće se i popravci peščanika, košarkaških tabli i obruča za koševe, uređenju platoa za igru dece u međublokovskim površinama, sanaciji i farbanju klupa i kanti za otpatke u okolini igrališta i sportskih terena, objašnjavaju iz ZIG-a.

Ove aktivnosti bće nastavljene, jer, navode iz ZIG-a, u našem gradu ima još zapuštenih i devastiranih prostora za okupljanje dece i mladih. Dinamiku radova odrediće raspoloživa finansijska sredstva.

- Apelujemo na sve građane da čuvaju mesta za igru i razonodu dece, da ih adekvatno koriste i da ih ne uništavaju kako ne bi bila ugrožena bezbednost najmlađih Novosađana, navode iz ZIG-a.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan