Počinje uređenje prostora za izgradnju Lidla

Počinje uređenje prostora za izgradnju Lidla

Četiri godine od kako je kompanija "Lidl" kupila građevinski plac između Novog naselja i Detelinare, konačno će početi radovi na uređenju.

To potvrđuje informaciju da će 2018. godine na tom mestu biti otvoren ovaj nemački supermarket, poznat po znatno pristupačnijim cenama od većine konkurencije.

Prema tenderu koji je raspisao Zavod za izgradnju grada, Novi Sad će angažovati preduzeća koja će sagraditi pristupnu saobraćajnicu na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, atmosfersku kanalizaciju i javno osvetljenje. Vrednost radova je procenjena na preko 28 miliona dinara, a radovi obuhvataju gradnju saobraćajnica iza postojeće benzinske pumpe ka budućem objektu "Lidla" i obližnjoj trafostanici, kao i uređenje prostora za kanalizaciju.

Podsetimo, "Lidl" je ovaj neuređeni plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope površine od 11.142 kvadrata kupio za 1,6 miliona evra, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 kvadrata i 100 parking mesta.

Iz ove kompanije se proteklih godina nisu oglašavali povodom gradnje svog objekta, a tokom nedavne predizborne kampanje u Srbiji, najavili su da će u našoj zemlji početi da rade 2018. godine. Naime, politika "Lidla" koji poseduje lance trgovina u 26 zemalja, je da počne sa radom kada sagrade distrubitivni centar i bar desetak radnji.

Inače, "Lidl" planira da u Novom Sadu otvori najmanje još jedan objekat. Iako zvanično nije potvrđeno gde će to biti, posredno se tokom usvajanja urbanističkog plana za novu namenu prostora rasadnika na Futoškom putu videlo da je za tu lokaciju zainteresovana baš ova kompanija. Naime, ona je dala predloge kako da se uredi prostor za budući trgovinski objekat na toj lokaciji.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • komsiluk

  pre 2285 dana i 1 sat

  Sto se tice uredjenja placa zelenila za koji je lidl zainteresivan, lidl je trazio da se sa potojeceg urbanistickog plana udeo zelenila na placu smanji za 10% (sa 25% na 15%) u korist betona i parkinga. Grad cutke prihvatio.

  Oceni komentar:
  1
  0