PODBARA: Planom detaljne regulacije predviđeni još jedan vrtić, garaža s 200 mesta, park za rekreaciju...

PODBARA: Planom detaljne regulacije predviđeni još jedan vrtić, garaža s 200 mesta, park za rekreaciju...

Za deo Podbare okružen Almaškim krajem na jugu, Salajkom na zapadu, ulicom Filipa Višnjića na istoku i magistralnom prugom na severu planirana je rekonstrukcija ulica i javnih objekata, kao i izgradnja novih objekata javne službe.

Kako se navodi u dokumentaciji objavljenoj na sajtu JP "Urbanizam", predškolska ustanova planira se u ulici Đorđa Rajkovića na lokaciji nekadašnjeg kompleksa "Nive" i "Napretka". Postojeći objekat zdravstvene ustanove u ulici Jug Bogdana ne zadovoljava savremene standarde i potrebe stanovnika ovog kraja. Naime, u pitanju je prizemna kuća koja ni veličinom, a ni stanjem nije pogodna za ovu namenu. Kako je navedeno u planu detaljne regulacije, objekat je planiran za proširenje ili zamenu. 

Između ulica Đorđa Rajkovića i Filipa Višnjića planira se park za sport, rekreaciju i odmor, a  planira se formiranje drvoreda u pojedinim ulicama, a trebalo bi i da se parcele namenjene za predškolsko i osnovno obrazovanje zaštite zelenim pojasom koji će sadržati i visoku i nisku vegetaciju.

U bloku oivičenom ulicama Gundulićevom, Tekelijinom, Bele njive i Novom 1 trebalo bi da bude izgrađena višespratna garaža, kapaciteta od oko 200 mesta.

Osim toga, pojedine ulice u naselju će biti sređene i proširene, a traži se i rešenje za nedostatak pešačkih i biciklističkih staza, kao i parking mesta.

Detaljni plan regulacije Podbare možete pogledatI OVDE

Oceni vest:
6
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kovács

  pre 6 dana i 23 sata

  Živi bili pa videli...

  Oceni komentar:
  0
  0
klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje dan zaljubljenih servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bebe jkp novosadska toplana struja Spens dan državnosti epidemija gripa novosadsko porodilište Vreme u Novom Sadu Vreme u Srbiji Republički hidrometeorološki zavod betanija Srbija bez struje novorođenčad vremenska prognoza novi sad smeće JGSP "Novi Sad" Elektrodistribucija Novi Sad novosađani novi sad Sretenje bez vode vremenska prognoza isključenje vode