Podela besplatnih badnjaka u sredu u Novom Sadu

Podela besplatnih badnjaka u sredu u Novom Sadu

JP "Nacionalni park Fruška gora" u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće za predstojeće božićne praznike građanima preko 10.000 pripremljenih badnjaka besplatno, kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg Nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

Za građane Novog Sada podela besplatnih badnjaka biće na uglu ulice Modena i Zmaj Jovina u sredu 6. januara u 10 časova.

Stručna lica JP "Nacionalni park Fruška gora" pripremili su badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka.

Napominju da će Čuvarska služba NP Fruška gora zajedno sa policijom u tri smene/24 časa vršiti intezivnu kontrolu prostora, kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča hrastovih stabala.

Organizovana je podela besplatnih badnjaka u Opštinama Sremski Karlovci, Irig, Inđija, Sremska Mitrovica, Ruma i Šid kao i na punktovima na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora, na lokacijama:

• Iriški Venac (Informativni centar JPNPFG),
• Zmajevac,
• Crveni Čot,
• Ležimir (raskrsnica),
• Rohalj baze.

Iz Nacionalnog parka apeluju da se običaj seče badnjaka prepusti stručnim licima u skladu sa planskim uzgojem šuma na području Nacionalnog parka i podsećaju da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojkan

  pre 696 dana i 11 sati

  Jedno pitanje? ko izdaje dozvole za valjanje badnjaka u potezu raskrsnica Futoška Blvr x Papa pavla Blvr! Jel i to pod zaštitom? gde je komunalna? nema da radi od 01. - 15. Januara svake godine.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Čudno neko pravoslavlje

  pre 696 dana i 4 sata

  Pogledajte sada, na šta liče prostori gde se palio Božićni badnjak.
  Poštovanje prvenstveno plemenskih običaja, zahteva minimum porodične i kućne kulture.
  A tek potom i neke minimalne verske.
  Nemerljive količine smeća, tam-tam (tarabuka) i ples oko vatre meni ne liče na verske običaje.
  Sada su potrebne armije ljudi iz Gradske čistoće da pokupe limenke od piva, energetskih pića, plastične boce i razne vrste papira pobacane u krugu od oko 50m oko bivše vatre.
  Ili.... da se mi izvinemo onim Britancima koje ste tako zdušno napadali po društvenim mrežama?
  Da ne pominjem koronaške posledice.

  Oceni komentar:
  0
  2