Podeljeni novogodišnji paketići korisnicima Svratišta za decu i mlade

Podeljeni novogodišnji paketići korisnicima Svratišta za decu i mlade

Volonteri Udruženja građana "Novi Sad" posetili su u utorak Svratište za decu i mlade i uručili im sto novogodišnjih paketića. Pokloni su rezultat akcije "Slatkiš za slatkiša", koja je trajala dve nedelje i tokom koje su građani i društveno odgovorne kompanije prilagali donacije za najmlađe.

Predsednik udruženja Goran Bajšanski kazao je medijima da su zadovoljni odzivom i humanošću koju su mnogi Novosađani iskazali.

– U paketićima su čokolade, bombone, sokovi, slane grickalice, igračke, školski pribor i po koja knjižica. Javila nam se i jedna sugrađanka koja je sama sašila plišane igračke sa životinjskim oblicima i ukrasne jastučiće sa dečjim motivima. Upravo je ovo vrsta saosećanja koju smo hteli da probudimo kod ljudi. Približava se Nova godina i Božić i bitno je da ovu decu, koja inače teško žive bez obzira na pandemiju, obradujemo i da im barem malo dočaramo toplinu praznične atmosfere – rekao je Bajšanski.


Koordinator Svratišta Miloš Rajić izjavio je da će ova deca, zahvaljujući paketićima, na trenutak biti kao i svi drugi mališani u Novom Sadu.

– Završiće ovu godinu srećni i zadovoljni sa verom u bolje sutra. Nažalost zbog pandemije ove godine nismo imali toliko donacija kao ranije, ali ovi pokloni su to nadomestili. Veliko hvala Udruženju građana "Novi Sad" i nadamo se daljoj saradnji – rekao je Rajić.

Svratište za decu i mlade je otvoreno pre jedne decenije u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad. Nalazi se na Bulevaru oslobođenja  39.

Predstavnici udruženje će u petak posetiti prostorije Udruženja građana (Sunce) za cerebralnu i dečju paralizu Južnobačkog okruga i predaće im sedamdeset paketića.

Akcija "Slatkiš za slatkiša" je organizovana prvi put, a u nadi da nijedno dete ne dočeka praznike bez poklona.

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan