Podignuta optužnica zbog oružja zaplenjenog na Bulevaru oslobođenja

Podignuta optužnica zbog oružja zaplenjenog na Bulevaru oslobođenja

Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu je, nakon istrage, podiglo optužnicu protiv Mladena Tešića (30) iz Krupnja i njegovog sugrađanina Pante Gavrilovića, kod kojih je pre nešto više od meseca u Novom Sadu u automobilu pronađen arsenal oružja. U Tužilaštvu navode da je posle istrage podignuta optužnica koja osumnjičene tereti za krivično delo nedozvoljenog nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Optužnica još uvek nije pravosnažna, a obojici osumnjičenih je pritvor produžen još 30 dana. U dosadašnjem toku postupka njih dvojica su se branili ćutanjem i još uvek nisu izneli svoju odbranu.

Podsećamo, njih dvojica su 15. decembra 2015. godine uhapšeni u akciji novosadske Kriminalističke policije, koja ih je, nakon višemesečnog praćenja, presrela i u automobilu koji su koristili pronašla više od tri kilograma plastičnog eksploziva, dva detonatora velike razorne moći, devet ručnih bombi, dva puškomitraljeza, tri automatske puške ruske proizvodnje „špagin” i 160 puščanih metaka, kalibra 7, 62 milimetra.

Mladen Tešić i Panta Gavrilović uhapšeni su na Bulevaru oslobođenja, u blizini zgrade NIS - a i tržnog centra „Merkator”, naočigled mnogobrojnih građana. Samo nekoliko minuta nakon što su, dolazeći sa sremske strane, prešli most i ušli u Novi Sad, izvučeni su iz automobila. Eksploziv i deo oružja policija je pronašla u prtljažniku njihove „mazde”. Ostatak arsenala je bio u torbi, ispod sedišta i u tapaciranim delovima vozila. Taj događaj je pobudio ogromno interesovanje svih evropskih policija, s obzirom na to da se intenzivno proverava kome je roba bila namenjena, odnosno zbog sumnji da je naoružanje trebalo da završi u rukama ekstremista.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je povodom tog hapšenja da je presečen veliki lanac šverca oružja ka Francuskoj.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dođe do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

– Pošto smo kao region od devedesetih godina prošlog veka izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka građanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predviđene visoke zatvorske kazne – istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednju godinu i po policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

– U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala – rekao je Stefanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan