Pođite u subotu na planinarenje najlepšim stazama Fruške gore

Pođite u subotu na planinarenje najlepšim stazama Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 20. maja,  organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Najlepše staze Fruške gore", s rutom Sviloš-Ajmaš-Mačkovac-Čotovi-Velike Gradine-Manastir Šišatovac-Manastir Petkovica-Ramboševac-Divoš-Manastir Kuveždin-Rastik-Stara Bingula-Đipša-Mostar-Štanglovina-Jankov do-Kratina-Ležimir-Lug.

Polazak je u 5.40 časova, redovnom autobuskom linijom broj 84 za Lug. Izlazak iz autobusa je u Svilošu. Autobus kreće sa stajališta na međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i most Slobode. Povratak je autobusom iz Luga po završetku akcije ili po dogovoru.
 
Kako navode organizatori, za ovu šetnju potrebne su dobre cipele i štapovi, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, te postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni.
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju, a dužina staze je 30 kilometara s  900 metara uspona.
 
Potrebno je poneti najmanje 2,5 litre vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezno poneti kapu ili šeširić radi zaštite od Sunca.
 
Iz PD "Naftaš" naglašavaju da svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu s pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Turu će voditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064 842 3054.
 
Više informacija možete dobiti i na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dunav bez struje novosađani novosadsko porodilište porodilište havarija na vodovodu servisne informacije novi sad almaško groblje bebe bez vode EPS Miloš Vučević štrand RHMZ matična knjiga rođenih radosne vesti novorođenčad gradsko groblje servisne informacije jkp novosadska toplana horoskop jkp lisje vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje raspored sahrana novi sad elektrovojvodina sahrane horoskopski znaci betanija