Pođite u subotu na planinarenje najlepšim stazama Fruške gore

Pođite u subotu na planinarenje najlepšim stazama Fruške gore

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 20. maja,  organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Najlepše staze Fruške gore", s rutom Sviloš-Ajmaš-Mačkovac-Čotovi-Velike Gradine-Manastir Šišatovac-Manastir Petkovica-Ramboševac-Divoš-Manastir Kuveždin-Rastik-Stara Bingula-Đipša-Mostar-Štanglovina-Jankov do-Kratina-Ležimir-Lug.

Polazak je u 5.40 časova, redovnom autobuskom linijom broj 84 za Lug. Izlazak iz autobusa je u Svilošu. Autobus kreće sa stajališta na međumesnoj autobuskoj stanici u Novom Sadu i staje na sledećim stajalištima na Bulevaru oslobođenja: Lutrija, Futoška pijaca i most Slobode. Povratak je autobusom iz Luga po završetku akcije ili po dogovoru.
 
Kako navode organizatori, za ovu šetnju potrebne su dobre cipele i štapovi, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, te postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni.
 
Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare i imaju odličnu kondiciju, a dužina staze je 30 kilometara s  900 metara uspona.
 
Potrebno je poneti najmanje 2,5 litre vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezno poneti kapu ili šeširić radi zaštite od Sunca.
 
Iz PD "Naftaš" naglašavaju da svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu s pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.
 
Turu će voditi Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064 842 3054.
 
Više informacija možete dobiti i na internet prezentaciji društva.
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje vojvodina ns seme novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo partnerska veza Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza isključenje vode jkp novosadska toplana horoskopski znaci bez struje RHMZ bez vode porodilje matičar Vreme u Srbiji vremenska prognoza novi sad novosađani betanija novorođenčad Vreme u Novom Sadu skupština grada novog sada JKP Vodovod i kanalizacija horoskop Isključenje struje servisne informacije novi sad prognoza vremena ljubavna veza novosadsko porodilište bebe