Podnešen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv televizije Pink

Podnešen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv televizije Pink

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Protiv televizije Pink, zbog 512 prekršaja Zakona o oglašavanju u aprilu ove godine.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv televizije Pink navodi se da su u emisijama "Novo jutro“, "Zadruga“, "Premijera“, "DNK“ i "Amidži šou“ "neprimereno prikazivani proizvodi naročito krupnim kadrovima“, kao i da je u emisiji "Premijera“ bilo prikrivenog oglašavanja lista "Svet“, što je suprotno Zakonu o oglašavanju, prenosi portal RTV-a. 

Televizija Pink, kako se navodi u zahtevu REM-a, emitovala je "blok oglasnih poruka bez najavne špice", iako u Zakonu u oglašavanju stoji da TV oglašavanje i TV prodaja moraju biti lako prepoznatljivi i jasno i uočljivo zvukom, slikom ili prostorno odvojeni od ostalih programskih sadržaja.

Pink je u emisiji "Nacionalni dnevnik“ prekršio član 33 Zakona o oglašavanju u kojem se navodi da se emitovanje igranog filma, televizijskog filma i emisije vesti može prekinuti zbog emitovanja TV oglašavanja, odnosno TV prodaje jednom u emisiji čije predviđeno trajanje iznosi najmanje 30 minuta, navodi REM u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka, otkriva pokrajinski javni servis. 

REM navodi i da je Pink u aprilu prekršio član 35 stav jedan ovog Zakona prema kojem "u okviru jednog punog sata emitovanog programa komercijalnih pružalaca medijske usluge TV oglašavanje i TV prodaja ne mogu zauzimati više od 20 odsto vremena (12 minuta u jednom punom satu)", navodi se na sajtu Radio-televizije Vojvodine.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan