"PODRŽI RTV": Još jedan primer cenzure na pokrajinskom javnom servisu

"PODRŽI RTV": Još jedan primer cenzure na pokrajinskom javnom servisu

"Ovo je još jedan primer cenzure, koji pokazuje da se ništa nije promenilo u načinu funkcionisanja Radio-televizije Vojvodine" – izjavila je za "Danas" Sanja Kljajić iz pokreta "Podrži RTV", komentarišući to što je emisija "Otkopčano" u kojoj je gostovao pisac Marko Vidojković bez obrazloženja sklonjena iz programske šeme.

- Ono što posebno zabrinjava je što se niko iz RTV-a nije oglasio po ovom pitanju. Rukovodstvo ove kuće mora da prekine sa strategijom ćutanja, pošto na kraju krajeva građani plaćaju njihov rad – kazala je za beogradski list Sanja Kljajić, dodajući da će, posle svega, neko morati da odgovara za sve što se u poslednjih godinu i po dana dešava na RTV-u.

Kako su već javili pojedini mediji, emisija "Otkopčano" autora Blaža Popovića, iako je bila snimljena i najavljena, preksinoć je skinuta s programa. Umesto toga, u terminu od 21 sat emitovana je emisija "Hilandarsko vekovanje: Smena straže". Gost sporne epizode emisije "Otkopčano" bio je beogradski pisac Marko Vidojković.

- Tokom prve polovine emisije govorili smo o uspehu moje knjige "E baš vam hvala". Tokom druge polovine iznosio sam svoje opštepoznate opservacije o domaćoj političkoj sceni – kazao je Marko Vidojković, a prenosi "Danas".


On je u ranijoj izjavi ovom beogradskom listu napomenuo da ga nije iznenadilo kada je saznao da snimljeno gostovanje nije emitovano.

- Lepo sam rekao Blažu Popoviću, "nemoj bez veze da snimamo, neće hteti da puste". On je, međutim, bio uveren da cenzure na RTV nema. Ispostavilo se da sam bio u pravu i jako mi je žao zbog toga – rekao je Vidojković.

Autor emisije Blažo Popović nije želeo da za "Danas" prokomentariše to što epizoda s Markom Vidojkovićem nije emitovana.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan