Poezija se sluša u Novom Sadu: Upoznajte grupu "Među nama"

Poezija se sluša u Novom Sadu: Upoznajte grupu "Među nama"

Recitatorska družina "Među nama", nastala je 14. decembra 2011. godine u Novom Sadu. Početna ideja bila je da se napravi grupa koja bi uz pratnju gitare govorila pesme stranih i domaćih pesnika sa ciljem da se publici predstavi poezija na nov i drugačiji način. Grupa svoj prvi javni nastup beleži 2012. godine, da bi od tada nastupila u više gradova u Srbiji.

Družina se razvija i postaje veoma popularna na književnoj sceni Novog Sada, gde se, pored publike koju čine studenti i profesori književnosti, širi krug ljudi koji uživaju u njihovim nastupima.

"Među nama" započinje rad na promocijama knjiga u koji ih uvodi prof. italijanskog jezika Mario Liguori sa knjigom "Sedam jesenjih priča" ("Sette storie autunnali"), a kasnije i sa knjigom “Prva ljubav”. Gostuje u Šapcu gde nailazi na zavidan odziv koji predstavlja ključni momenat u radu družine za autorski rad i označava početak saradnje sa Kulturnim centrom Šapca.

Na predlog profesora iz oblasti makedonske književnosti i jezika dr Žarka Bošnjakovića i dr Željka Milanovića nastupaju u emisiji "Makedonsko sonce" na RTV2.

U poslednje vreme večeri poezije održavaju se u kafeu “Gur-man” u samom centru grada. Članovi grupe vremenom su se menjali, a trenutno “Među nama” čine Milan Ćosić (gitara, saksofon, klarinet), Kristina Pejanović (violina), Jovana Krstić (govornik) i Nikola Rausavljević (govornik). 

Recitatorska družina "Među nama" nastavlja svoj rad na izvođenju pesama poznatih autora i planira saradnju sa mladim neafirmisanim pesnicima koji su voljni da svoj rad predstave publici na ovakav način, kao i da postepeno poveća broj svojih aktivnosti na budućim nastupima.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vosa

  pre 1316 dana i 5 sati

  svaka cast !!!

  Oceni komentar:
  0
  1
RHMZ Vreme u Srbiji servisne informacije novi sad gradsko groblje servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija raspored sahrana novi sad novorođenčad jkp novosadska toplana JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza novi sad raspored sahrana i ispraćaja porodilište isključenja struje JGSP "Novi Sad" jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod bez vode novi sad Vreme u Novom Sadu bez struje novosadsko porodilište sahrane elektrovojvodina radosne vesti štrand isključenje vode bebe novosađani